Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Με «ειδική αποστολή» βρέθηκε τη Δευτέρα ο Κατρούγκαλος στην Αλγερία
[Tribune]: Με «ειδική αποστολή» βρέθηκε τη Δευτέρα ο Κατρούγκαλος στην Αλγερία

[Tribune]: Με «ειδική αποστολή» βρέθηκε τη Δευτέρα ο Κατρούγκαλος στην Αλγερία

Σημαντικές επαφές με εκπροσώπους της κυβέρνησης της Αλγερίας είχε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την επίσκεψή του στη χώρα αυτή της Βορείου Αφρικής.

Ειδικότερα, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Αμπντελκαντέρ Μεσαχέλ, τον υπουργό Δημοσίων Έργων και Μεταφορών, Αμπντελγανί Ζααλανέ, τον υπουργό Βιομηχανίας Γιουφές Γιουσφί, τον Υπουργό Ενέργειας, Μουσταφά Γουιτουνί, τον Υπουργό Τουρισμού, Αμπντελκαντέρ Μπενμεσαούντ και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Νουρεντίν Αγιάντι.

Κατά τις συναντήσεις αυτές έγινε ανασκόπηση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Αλγερίας και συζητήθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς όπως οι κατασκευές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και ο τουρισμός.

Επίσης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μέχρι τα τέλη του 2018 η μικτή διυπουργική επιτροπή Ελλάδας-Αλγερίας και παράλληλα επιχειρηματικό φόρουμ με τη συμμετοχή επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.

Επισημαίνεται πως η τελευταία φορά που διεξήχθη η μεικτή διυπουργική επιτροπή Ελλάδας-Αλγερίας ήταν το 1987.

«Υποδέχθηκα τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Κατρούγκαλο. Συζητήσαμε για τις διμερείς σχέσεις και την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρηνική Συμβίωση, στις 16 Μαΐου» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας Μεσαχέλ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!