Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ηχητικό ντοκουμέντο σοκ πριν την πρόσκρουση: Βοήθεια, βοηθήστε μας
[Tribune]: Ηχητικό ντοκουμέντο σοκ πριν την πρόσκρουση: Βοήθεια, βοηθήστε μας

[Tribune]: Ηχητικό ντοκουμέντο σοκ πριν την πρόσκρουση: Βοήθεια, βοηθήστε μας

Ένα σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο λίγα δευτερόλεπτα πριν τη μοιραία πρόσκρουση του αεροσκάφους με τους 81 επιβάτες στην Κολομβία έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το μοιραίο αεροσκάφος της LAMIA, όπως προκύπτει από τις προειδοποιήσεις του πιλότου προς τον πύργο ελέγχου είχε ξεμείνει από καύσιμα και βρισκόταν σε έκτακτη ανάγκη.

Ο πιλότος ζητά επανειλημμένα να «καθαριστεί» ο διάδρομος προσγείωσης.

«Κυρία, πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 933 της LAMIA, υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων, είμαστε χωρίς καύσιμα» ακούγεται να λέει ο βολιβιανός κυβερνήτης Μιγκέλ Κουιρόγκα.

«Έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα, κυρία» προσθέτει, ζητώντας να του δοθεί επειγόντως άδεια προσγείωσης. Ωστόσο αντίστοιχο πρόβλημα είχε και ένα αεροσκάφος της εταιρίας Viva Colombia και ο Πύργος Ελέγχου έδωσε σε εκείνο άδεια προσγείωσης πρώτα.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται η υπάλληλος από τον Πύργο Ελέγχου να λέει στον πιλότο πως υπάρχει ελεύθερος διάδρομος για να προσγειωθεί, ο Μιγκέλ Κουιρόγκα επέμενε να ζητά να «αδειάσει» ο διάδρομος, ενώ προσπαθούσε να πλησιάσει το αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια ακούγεται η υπάλληλος να αναφέρει πως έχει χαθεί το σήμα στο ραντάρ και ζητά από τον πιλότο να την ενημερώσει για την πορεία του αεροσκάφους. Ακολουθεί διάλογος και ανταλλαγή πληροφοριών για το ύψος, τα μίλια και άλλα δεδομένα. Ο κυβερνήτης ενημερώσει πως βρισκόταν στα 9.000 πόδια. «Σε τι ύψος είστε τώρα; Θέση;» ήταν οι τελευταίες ερωτήσεις της γυναίκας προς τον πιλότο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!