Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Γουάτσα (Fairfax): Το 2018 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας
[Tribune]: Γουάτσα (Fairfax): Το 2018 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας

[Tribune]: Γουάτσα (Fairfax): Το 2018 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίζεται ο Πρεμ Γουάτσα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. «Το 2018 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας» γράφει ο ισχυρός άνδρας της Fairfax στο ετήσιο γράμμα του προς τους επενδυτές προσθέτοντας ότι με την χώρα μας να επιστρέφει στην αγορά ομολόγων και σε μια δυνατή οικονομική ανάπτυξη αναμένεται ότι οι «ελληνικές επενδύσεις μας θα πάνε πολύ καλά (επιτέλους!)».

«Δεδομένου το πόσο έχει υποχωρήσει η ελληνική οικονομία είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να παρουσιάσει μια δυνατή ανάκαμψη για την επόμενη τετραετία», σημειώνει ακόμη ο κ. Γουάτσα.

Αναφερόμενος ειδικά στην Eurolife, ο ινδοκαναδός γκουρού των επενδύσεων αναφέρει ότι η ασφαλιστική έχει αποφέρει στην Fairfax κέρδη ύψους 111 εκατ. από τότε που την αγόρασε, επωφελούμενη κυρίως από το χαρτοφυλάκιο ελληνικών ομολόγων ύψους 1 δισ. ευρώ που κατέχει.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που είμαστε συνεργάτες με τον Αλέξανδρο (σ.σ. Σαρρηγεωργίου) και την ομάδα του στην Eurolife καθώς χτίζουν μια πολύ επιτυχημένη εταιρεία στην Ελλάδα», γράφει ο κ. Γουάτσα.

Ο ίδιος εμφανίζεται ενθουσιασμένος με την επένδυση στην Grivalia Properties. «Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που πρωτογνωρίσαμε τον Γιώργο Χρυσικό, τον εξαιρετικό διευθύνοντα σύμβουλο της Grivalia.

Ο Γιώργος έχει οδηγήσει την εταιρεία εν μέσω της οικονομικής κρίσης με εξαιρετικό τρόπο, αγοράζοντας μόνο τα πιο υψηλής ποιότητας εμπορικά ακίνητα και εμπορικά κέντρα, με μεγάλες εκπτώσεις και αποδόσεις της τάξης του 8% με 10%, χωρίς να καταφεύγει σε υπερβολική μόχλευση και πάντα στοχεύοντας μακροπρόθεσμα», γράφει ο κ. Γουάτσα.

Για την Eurobank ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax αναφέρει ότι καθώς αυτή είναι η χρονιά της Ελλάδας η τράπεζα θα ευνοηθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς μειώνεται το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!