Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Γυναίκα αναλαμβάνει Καγκελάριος στην Αυστρία μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου
[Tribune]: Γυναίκα αναλαμβάνει Καγκελάριος στην Αυστρία μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου

[Tribune]: Γυναίκα αναλαμβάνει Καγκελάριος στην Αυστρία μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου

Η έως τώρα πρόεδρος του Αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου Μπριγκίτε Μπίρλαϊν, αναλαμβάνει καγκελάριος της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει την Αυστρία σε πρόωρες βουλευτικές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε, παρουσία της ίδιας, το απόγευμα στη Βιέννη ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Αναφέροντας ότι στόχος του είναι ο σχηματισμός μίας κυβέρνησης εμπιστοσύνης, ο Αυστριακός πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο της κ. Μπίρλαϊν, τονίζοντας πως κάποτε είχε χαρακτηριστεί ως «πάντα η πρώτη» και πως τώρα θα είναι «πάλι η πρώτη, δηλαδή ως η πρώτη ομοσπονδιακή καγκελάριος της Αυστριακής Δημοκρατίας».

Ο ίδιος, όπως σημείωσε, αναζήτησε ένα πρόσωπο που να διαθέτει μία ευρεία γνώση και από το οποίο να προσμένει κανείς τον επιμελέστερο χειρισμό του Ομοσπονδιακού Συντάγματος, ένα πρόσωπο που θα μπορεί τους επόμενους μήνες να κατευθύνει τις τύχες της χώρας προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό, «και ποιο πρόσωπο θα ήταν καταλληλότερο από την ανώτατη φύλακα του Αυστριακού Ομοσπονδιακού Συντάγματος», αναρωτήθηκε.

Η νέα καγκελάριος, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής κυβέρνησης στην ιστορία της Αυστρίας, θα ασκήσει τα καθήκοντα της, ηγούμενη της προς σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, τόσο μέχρι τις πρόωρες εκλογές όσο και στη συνέχεια μέχρι τον σχηματισμό της νέα κυβέρνησης που θα προκύψει από αυτές, για τον οποίο θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα, ανάλογα και με τους συσχετισμούς δυνάμεων μετά τις εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!