Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Γιατί ο Σόιμπλε παραδέχθηκε τώρα πως το ΔΝΤ μπορεί και να φύγει
[Tribune]: Γιατί ο Σόιμπλε παραδέχθηκε τώρα πως το ΔΝΤ μπορεί και να φύγει

[Tribune]: Γιατί ο Σόιμπλε παραδέχθηκε τώρα πως το ΔΝΤ μπορεί και να φύγει

Με την αναφορά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ενδεχόμενο να μην μετέχει το ΔΝΤ να αποτελεί το γρίφο των ημερών, η Αθήνα επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει την πρωτοφανή παραδοχή του.

Πηγές κοντά στο ελληνικό επιτελείο εκτιμούν πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει λάβει το μήνυμα από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού πως πρόθεση του Ταμείου είναι η μη συμμετοχή του – τουλάχιστον χρηματοδοτικά – στο ελληνικό πρόγραμμα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο με την παραδοχή πως «η Ευρώπη έχει τα εργαλεία να υποστηρίξει το ελληνικό πρόγραμμα και χωρίς το ΔΝΤ» εκτιμάται πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζει το έδαφος στο εσωτερικό του ακροατήριο.

Ενδεικτικό των προθέσεων του Γερμανού υπουργού είναι το γεγονός ότι μεγάλο βάρος των όσων είπε δόθηκε στις εσωτερικές πολιτικές αντιδράσεις, δεδομένου ότι το Βερολίνο εισερχόμενο σε προεκλογική περίοδο, καλείται να υπερκεράσει το εμπόδιο της μη συμμετοχής του Ταμείου, ένα μέχρι πρότινος casus belli για το συντηρητικό πολιτικό και κομματικό του ακροατήριο.

Οι τελικές αποφάσεις για το κατά πόσο θα μετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα ληφθούν στη συνεδρίαση στην Ουάσιγκτον τον Φλεβάρη. Ωστόσο, η αδιάλλακτη στάση που τηρεί το Ταμείο μέχρι στιγμής και στο μέτωπο της δεύτερης αξιολόγησης, αξιώνοντας μέτρα μη ανεκτά πολιτικά αλλά και κοινωνικά – πέραν της συμφωνίας – εκλαμβάνεται επί της ουσίας ως προαναγγελία αποχώρησης ή έστω παραμονής του στην καλύτερη περίπτωση ως τεχνικού συμβούλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!