Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Για «κοροϊδία» στα πρωτογενή πλεονάσματα κατηγόρησε ο Χαρίτσης την κυβέρνηση
[Tribune]: Για «κοροϊδία» στα πρωτογενή πλεονάσματα κατηγόρησε ο Χαρίτσης την κυβέρνηση

[Tribune]: Για «κοροϊδία» στα πρωτογενή πλεονάσματα κατηγόρησε ο Χαρίτσης την κυβέρνηση

Για «κοροϊδία» στο ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ενώ «η κυβέρνηση θα έπρεπε, αξιοποιώντας το εργαλείο του καταπιστευτικού λογαριασμού, που έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να διεκδικήσει και να πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και τη δημιουργία επιπλέον δημοσιονομικού χώρου, δεν το κάνει».

«Αυτός ο μηχανισμός, ο οποίος κληροδοτήθηκε στην κυβέρνηση της Ν.Δ., δεν αξιοποιήθηκε.

»Είναι απορίας άξιον σε πρώτη ανάγνωση.

»Εξηγείται όμως από τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληπτικές εμμονές της Ν.Δ. σε περιοριστικές πολιτικές, σε μέτρα λιτότητας» υποστήριξε.

«Φτάσαμε στο άλλο άκρο, να βλέπουμε τον κ. Μητσοτάκη να μην θέτει καν το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων και να το παραπέμπει από το 2021 και μετά» πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης και αναφερόμενος στις χθεσινές επισημάνσεις της Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για το «αν συμφωνεί με την πάγια θέση του ΔΝΤ για μέτρα λιτότητας τα οποία πρέπει να συνοδεύουν αυτή τη μείωση των πλεονασμάτων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι «έγινε από τη μεριά της κυβέρνησης μια προσπάθεια να μιλήσει για διαπραγμάτευση της αξιοπιστίας, της αξιοπρέπειας, ή και της επαιτείας από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά όπως τόνισε, «τελικά αυτό το οποίο βλέπουμε από τη μεριά της Ν.Δ. αυτή τη στιγμή είναι μια διαπραγμάτευση της φυγομαχίας».

«Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αλλά κυρίως τι θα αποτυπωθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, γιατί πλέον τελειώνουν τα ψέματα» συμπλήρωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!