Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Γεροβασίλη: Αυτά προγραμματίζουμε να αλλάξουμε στο Δημόσιο
[Tribune]: Γεροβασίλη: Αυτά προγραμματίζουμε να αλλάξουμε στο Δημόσιο

[Tribune]: Γεροβασίλη: Αυτά προγραμματίζουμε να αλλάξουμε στο Δημόσιο

Συνέντευξη με ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στο newsletter του Τομέα Μάνατζμεντ, Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Ποιες είναι, κ. υπουργέ, οι βασικές προγραμματικές επιλογές της κυβέρνησης για το 2017, που αφορούν στη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης;

Όλγα Γεροβασίλη: Η ριζική αλλαγή του κράτους είναι μια κοινωνική ανάγκη. Οι πολίτες επιθυμούν –απαιτούν θα έλεγα– βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές στην λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Γιατί, μετά από χρόνια πελατειακών σχέσεων και αδιαφάνειας, έχει δημιουργηθεί ένα δυσκίνητο κράτος με κύριο χαρακτηριστικό τους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Αυτές οι παθογένειες είναι ο αντίπαλός μας.

Επιπλέον, πιστεύουμε ότι η ανασυγκρότηση του κράτους αποτελεί προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ώστε να δημιουργηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα την καταστήσουν πόλο έλξης επενδύσεων και θα επιτρέψουν τη λειτουργία υγιών επιχειρήσεων.

Για εμάς, λοιπόν, η βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης είναι μια πολιτική προτεραιότητα με πολύ σημαντικές κοινωνικές προεκτάσεις.

Γνωρίζαμε, όμως, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, πως για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος θα έπρεπε να αναχαιτίσουμε τις αυθαίρετες και αυταρχικές πολιτικές της ΝΔ στη δημόσια διοίκηση, ιδίως αυτές που επιβλήθηκαν σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς, όπως η υγεία και η παιδεία, με σκοπό τη συρρίκνωση και απαξίωσή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!