Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Γερμανότουρκος και Γερμανός τζιχαντιστές εξηγούν πώς εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Τουρκίας
[Tribune]: Γερμανότουρκος και Γερμανός τζιχαντιστές εξηγούν πώς εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Τουρκίας

[Tribune]: Γερμανότουρκος και Γερμανός τζιχαντιστές εξηγούν πώς εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Τουρκίας

Ο Αργούν Ορχάν (Argun Orhan), τουρκικής καταγωγής Γερμανός υπήκοος και ο Ντίεγκ Ρίτσαρντ (Dieg Richard), γεννημένος στη Στουτγάρδη, γνώρισαν το Ισλαμικό Κράτος όσο ζούσαν στη Γερμανία και εντάχθηκαν στις γραμμές του στη Συρία, φτάνοντας μέσω Τουρκίας.

Ο Αργούν Ορχάν παραδόθηκε μόνος του στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), λιποτακτώντας από το Ισλαμικό Κράτος. Ο Ντίεγκ Ρίτσαρντ πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Κούρδους.

Όπως εξήγησαν, η διαδρομή ενός ξένου εθελοντή για να φτάσει στη Συρία ήταν Κωνσταντινούπολη, Ντελότζ, Τζαραμπλούς (συροτουρκικά σύνορα επαρχία Χαλεπιού), Αλ Ραΐ ή μέσω της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA .

Ο Αργούν Ορχάν γεννήθηκε στη Γερμανία. Έχει γερμανική και τουρκική υπηκοότητα.

Έμαθε για το Ισλαμικό Κράτος μέσω διαδικτύου, παρακολουθώντας προπαγανδιστικά βίντεο της οργάνωσης και από όσα διάβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα βίντεο άκουσε την προτροπή ότι κάθε μουσουλμάνος πρέπει να βοηθά τους άλλους μουσουλμάνους και έτσι αποφάσισε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

«Στα βίντεο έλεγαν ότι το καθεστώς Άσαντ αδικεί τους μουσουλμάνους, έτσι αποφάσισα να κάνω το ταξίδι για να ενταχτώ στο Ισλαμικό Κράτος. Πριν από εμένα ήταν ένας φίλος μου που έφτασε στη Συρία και εντάχτηκε στο Ισλαμικό Κράτος. Συνήθιζε να αναρτά βίντεο και τα παρακολουθούσα. Αυτά τα βίντεο έδειχναν μουσουλμάνους να βοηθούν άλλους ανθρώπους και έτσι αποφάσισα να βγάλω διαβατήριο και να ταξιδέψω στη Συρία να ενταχτώ στο Ισλαμικό Κράτος».

Διηγήθηκε πώς έφτασε στη Συρία μέσω Τουρκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!