Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Γερμανική κυβέρνηση: Η Μέρκελ δεν βάζει βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία
[Tribune]: Γερμανική κυβέρνηση: Η Μέρκελ δεν βάζει βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

[Tribune]: Γερμανική κυβέρνηση: Η Μέρκελ δεν βάζει βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ διέψευσε το δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός της τάχθηκε υπέρ του παγώματος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οποίες μεταδόθηκαν και από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, η καγκελάριος της Γερμανίας συνέστησε στους χριστιανοδημοκράτες βουλευτές να επικοινωνήσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες τη συγκεκριμένη θέση, σε περίπτωση που ερωτηθούν για το πώς το Βερολίνο βλέπει τις περαιτέρω σχέσεις του με την Άγκυρα.

“Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης, σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία” τόνισε ο Ζάιμπερτ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

“Από χρόνια η ΕΕ και η Τουρκία διατηρούν ανοιχτές ως προς το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεις και υπό τις νυν συνθήκες είναι αδιανόητο να ανοίξουν νέα κεφάλαια”, σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε, επίσης, στην οξεία κριτική που ασκείται στην Ευρώπη και στη Γερμανία για τα κατασταλτικά μέτρα που παίρνει η Τουρκία απέναντι στην αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ, τους επιστήμονες.
ρ
“Είναι μια εξέλιξη που στο πλαίσιο της ΕΕ πρέπει να μας απασχολήσει. Στο πέρασμα των χρόνων έχουν ανοίξει κεφάλαια της διαπραγμάτευσης που έχουν παραμείνει ανοικτά, άρα υπό τις νυν συνθήκες, δεν υπάρχει λόγος και χώρος να ανοίξουν κι άλλα κεφάλαια”, σχολίασε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!