Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Γερμανία τρέμει την Κίνα: Πως σχεδιάζει να μπλοκάρει τις εξαγορές γερμανικών επιχειρήσεων
[Tribune]: Η Γερμανία τρέμει την Κίνα: Πως σχεδιάζει να μπλοκάρει τις εξαγορές γερμανικών επιχειρήσεων

[Tribune]: Η Γερμανία τρέμει την Κίνα: Πως σχεδιάζει να μπλοκάρει τις εξαγορές γερμανικών επιχειρήσεων

Η Γερμανία τρέμει την Κίνα και σχεδιάζει να μπλοκάρει την επέκταση της μέσω εξαγορών γερμανικών εταιρειών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Ματίας Μάνινγκ έστειλε την περασμένη εβδομάδα στα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης ένα έγγραφο που περιέχει έξι βασικά σημεία για την αναθεώρηση των επενδύσεων στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να «προστατεύσει» τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στη χώρα από «ανεπιθύμητες εξαγορές», κυρίως από κρατικές και εν μέρει κρατικές επιχειρήσεις μη ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.

Το έγγραφο προβλέπει ευρεία δικαιώματα για την ΕΕ και τις εθνικές κυβερνήσεις, ώστε να απαγορεύσουν τις εξαγορές εταιρειών σε επενδυτές χωρών που δεν είναι μέλη της ΕΕ.

Το θέμα των ξένων εξαγορών έχει έρθει στο προσκήνιο στην Γερμανία, καθώς η κινεζική εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Midea αγόρασε τη γερμανική εταιρεία κατασκευής ρομπότ Kuka.

Επίσης, η κινεζική εταιρεία κατασκευής τσιπ Sanan Optoelectronics ανακοίνωσε ότι έχει έλθει σε επαφή με τον γερμανικό όμιλο Osram για μια πιθανή εξαγορά ή συμφωνία συνεργασίας.

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει εσωτερικά κυβερνητικά έγγραφα εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!