Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Η Γερμανία συγκαλεί διάσκεψη για τη Λιβύη χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας
[Tribune]: Η Γερμανία συγκαλεί διάσκεψη για τη Λιβύη χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας

[Tribune]: Η Γερμανία συγκαλεί διάσκεψη για τη Λιβύη χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας

Καθοριστική για τις εξελίξεις στο Λιβυκό εκτιμάται πως θα είναι η Διαδικασία (Διάσκεψη) του Βερολίνου για την ειρηνική επίλυση του προβλήματος, υποστηρίζει ο Βασίλης Σκουρήςμε άρθρο του στο NEWS247 .

Στη Διαδικασία του Βερολίνου, πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση της Γερμανίας, πέραν του Βερολίνου, συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βρετανία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φυσικά η Τουρκία.

Συμμετέχουν, επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αραβικός Σύνδεσμος και η Αφρικανική Ένωση.

Τελευταία, μάλιστα, ο Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει να διευρύνει το σχήμα με χώρες της περιοχής όπως η Αλγερία, η Τυνησία και το Κατάρ, ενώ παράλληλα επιχειρεί να κρατήσει μακριά την Ελλάδα.

Υπό αυτή την έννοια είναι μάλλον ακατανόητη η καθυστέρηση της Αθήνας να εντείνει τις κινήσεις της προκειμένου να συμμετάσχει στο σχήμα.

Η Διαδικασία του Βερολίνου, που επιχειρεί να δώσει ειρηνική λύση στο Λιβυκό και να σταματήσει τον εμφύλιο που η ίδια προκάλεσε και υποδαυλίζει το διάστημα αυτό, μαζί με τη Ρωσία και τις χώρες-δορυφόρους τους στην περιοχή, εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου.

Θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα εξελιχθεί η τελική επίθεση που εξαπολύουν στην Τρίπολη οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ, καθώς η κάθε δύναμη στο εσωτερικό της Λιβύης επιδιώκει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από καλύτερες θέσεις, ενώ το ίδιο επιδιώκουν και οι ξένες δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!