Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Γερμανοί εισαγγελείς επέβαλαν πρόστιμο ενός δισ. ευρώ στη Volkswagen
[Tribune]: Γερμανοί εισαγγελείς επέβαλαν πρόστιμο ενός δισ. ευρώ στη Volkswagen

[Tribune]: Γερμανοί εισαγγελείς επέβαλαν πρόστιμο ενός δισ. ευρώ στη Volkswagen

Βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο ένα δισ. ευρώ επέβαλαν Γερμανοί εισαγγελείς στη Volkswagen. Ο λόγος; Οι οργανωτικές ελλείψεις στην εποπτεία, η οποία απέτυχε να αποτρέψει την «ανεπίτρεπτη λειτουργία λογισμικού» από το να τοποθετηθεί σε 10,7 εκατ. αυτοκίνητα μεταξύ των ετών 2007 και 2015.

Οι εισαγγελείς διαπίστωσαν «παραβίαση των εποπτικών καθηκόντων», ανέφερε η εισαγγελία σε δήλωσή της, εχθές Τετάρτη. Είπε ότι το πρόστιμο δεν αφορά αστικές αξιώσεις ή αξιώσεις των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων.

Οι αναλυτές στην Evercore ISI δήλωσαν ότι το πρόστιμο αυτό θα βοηθήσει πιθανώς να τερματισθούν όλες τις ποινικές έρευνες εναντίον της VW στην Ευρώπη, αλλά δεν θα διευθετήσει τις αγωγές των μετόχων.

Το νέο πρόστιμο δεν έχει συμπεριληφθεί στις προβλέψεις ύψους 28,5 δισ. ευρώ που η VW «έβαλε στην άκρη» για το σκάνδαλο εξαπάτησης του ντίζελ και έτσι ενδέχεται να πλήξει τα κέρδη, δήλωσε η Evercore ISI.

Το πρόστιμο προφανώς θα προσθέσει επιπλέον ένα δισ. ευρώ στην εκροή 4 δισ. ευρώ σε μετρητά που η VW είχε προβλέψει για το dieselgate κατά το τρέχον έτος.

Η VW είχε καθαρά μετρητά στα ταμεία της περίπου 24 δισ. ευρώ στο τέλος του πρώτου 3μήνου του 2018, ποσό που της παρέχει ουσιαστική ρυθμιστική ρευστότητα για να αντιμετωπίσει το οικονομικό αντίκτυπο του σκανδάλου.

Το γερμανικό πρόστιμο ακολουθεί μια συμφωνία με τις ΗΠΑ περί την απαλλαγή της εταιρείας από τον Ιανουάριο του 2017 και αφού η VW συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 4,3 δισ. δολαρίων για την επίλυση ποινικών και αστικών κυρώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!