Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης με ευχολόγια επιχειρεί να καλύψει την αντεργατική πολιτική
[Tribune]: Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης με ευχολόγια επιχειρεί να καλύψει την αντεργατική πολιτική

[Tribune]: Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης με ευχολόγια επιχειρεί να καλύψει την αντεργατική πολιτική

Η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στη «Real News», ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ εστιάζοντας στα μέτρα για την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν για να τονωθεί η ανάπτυξη.

«Με συνθήματα και ευχολόγια επιχειρούν να καλύψουν μια αντεργατική πολιτική που στην ουσία, με τους εργαζόμενους απέναντι, είναι αντιαναπτυξιακή. Από την «δίκαιη ανάπτυξη» του κ. Τσίπρα στην «ανάπτυξη για όλους» του κ. Μητσοτάκη, αποτέλεσμα για τον εργαζόμενο μηδέν», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου επισημαίνει πως «ούτε η απλή αναλογική μπορεί να εκβιάσει συνεργασίες στη σημερινή πολιτική συγκυρία, ούτε οι μειοψηφίες πρέπει να καταλαμβάνουν την εξουσία». Υπογραμμίζει ότι «η χώρα στη μεταμνημονιακή της εποχή πρέπει να επενδύσει στην πολιτική σταθερότητα μεν, αλλά και στη κατά το δυνατόν ισχυρότερη σύνδεσή της με την λαϊκή εντολή» ενώ προσδιορίζει τη στάση του κόμματός της υποστηρίζοντας ότι παραμένει στην πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου με κατάργηση της απλής αναλογικής. «Για ένα εκλογικό σύστημα δίκαιο και αναλογικότερο, που ταυτοχρόνως θα διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα και την πολιτική σταθερότητα. Τυχόν επανάληψη ρυθμίσεων που μετατρέπουν τις λαϊκές μειοψηφίες σε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες θα μας βρει δυναμικά απέναντι», αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Όσον αφορά τη μείωση των υπερπλεονασμάτων σημειώνει ότι «η επιβεβαίωση των θέσεων του Κινήματος Αλλαγής έρχεται πότε από τον Γιούνκερ και πότε από την Λανγκάρντ, αλλά ποτέ από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ!». Καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να χρησιμοποιήσει τη νωπή λαϊκή εντολή «για έντιμες συναινέσεις και διεκδικήσεις και όχι μόνο για επικοινωνιακές προσεγγίσεις», όπως λέει, «στην απλοϊκή διαχείριση των δημοσιονομικών περιθωρίων που του εξασφάλισε ο στραγγαλισμός της ελληνικής αγοράς!».

Η κ. Γεννηματά εκφράζει την ανησυχία της για την υψηλή ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν και την ένταση που καλλιεργεί στο Αιγαίο και την Κύπρο ενώ για το μεταναστευτικό επαναλαμβάνει ότι η ανθρωπιστική κρίση στα νησιά αποτελεί ντροπή και απαιτούνται άμεσα μέτρα τώρα για να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές και να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!