Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Γαλλία τρέχει στον ΟΗΕ για να «σώσει» τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι
[Tribune]: Η Γαλλία τρέχει στον ΟΗΕ για να «σώσει» τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι

[Tribune]: Η Γαλλία τρέχει στον ΟΗΕ για να «σώσει» τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι

Ενώ ο συριακός στρατός έχει απελευθερώσει τις τελευταίες ημέρες το 50% του κατεχόμενου ανατολικού Χαλεπιού από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), η Γαλλία για μια ακόμη φορά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες να «σώσει» τους τρομοκράτες από την ήττα.

Σαφώς και δεν θα πετύχει τίποτα, όπως δεν πέτυχε και τις προηγούμενες φορές.

Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στο Χαλέπι της Συρίας.

«Περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή μέτρα για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες και να μπορέσει να περάσει χωρίς εμπόδια ανθρωπιστική βοήθεια», ανέφερε.

Δηλαδή, βρισκόμαστε μια ανάσα από το να απελευθερωθεί το Χαλέπι και να λάβουν όλοι ανθρωπιστική βοήθεια και ο Ζαν Μαρκ Ερό δεν θέλει να απελευθερωθεί το Χαλέπι για να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια οι τρομοκράτες.

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι απελευθέρωσαν μεγάλο μέρος του ανατολικού Χαλεπιού, διώχνοντας τους τρομοκράτες από τις βορειοανατολικές συνοικίες.

Η ολοκληρωτική απελευθέρωση του ανατολικού Χαλεπιού, πλέον οι τζιχαντιστές κατέχουν μόνο τις νοτιοανατολικές συνοικίες, θα επέφερε στους τρομοκράτες τη χειρότερη ήττα τους από την έναρξη της ισλαμιστικής εξέγερσης το 2011.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!