Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Γαλλία ανέλαβε πρωτοβουλία για τη Μοσούλη – Πόσο πιο χάλια μπορεί να γίνει;
[Tribune]: Η Γαλλία ανέλαβε πρωτοβουλία για τη Μοσούλη – Πόσο πιο χάλια μπορεί να γίνει;

[Tribune]: Η Γαλλία ανέλαβε πρωτοβουλία για τη Μοσούλη – Πόσο πιο χάλια μπορεί να γίνει;

Η Γαλλία και το Ιράκ διοργανώνουν την Πέμπτη στο Παρίσι υπουργική σύνοδο με τη συμμετοχή περίπου 20 χωρών, μεταξύ άλλων των ΗΠΑ, της Τουρκίας, των χωρών του Κόλπου, αλλά και ευρωπαϊκών κρατών, στην οποία θα συζητηθεί πώς θα σταθεροποιηθούν η Μοσούλη και τα περίχωρά της αφού το Ισλαμικό Κράτος χάσει αυτό το προπύργιό του στο Ιράκ, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό.

Μιλώντας στους Γάλλους διπλωματικούς συντάκτες, ο κ. Ερό είπε ότι η νίκη στη μάχη της Μοσούλης μπορεί να πάρει χρόνο. Είπε ακόμη ότι, καθώς είναι πιθανό οι τζιχαντιστές να καταφύγουν στη Ράκα, το προπύργιό τους στη Συρία, είναι ζωτικής σημασίας να μελετηθεί σοβαρά το πώς θα ανακαταληφθεί και η πόλη αυτή.

«Για τη Ράκα, θα απαιτηθεί μια μέθοδος παρόμοια με της Μοσούλης. Θα χρειαστεί χρόνο και πολιτική βούληση, αλλά πρέπει να οργανωθούμε», είπε.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Ισλαμικό Κράτος να ανασυγκροτηθεί ή να ισχυροποιηθεί για να δημιουργήσει ένα ακόμη πιο επικίνδυνο κέντρο. Πρέπει να ετοιμαστούμε», πρόσθεσε.

Όσοι ασχολούνται με τα γεωπολιτικά έχουν πέσει στα πατώματα και γελάνε με τις «πρωτοβουλίες» της Γαλλίας στη Μέση Ανατολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!