Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: «Γκάφα» του ΑΠΕ – Το διορθωμένο τηλεγράφημα με τις δηλώσεις Ερντογάν
[Tribune]: «Γκάφα» του ΑΠΕ – Το διορθωμένο τηλεγράφημα με τις δηλώσεις Ερντογάν

[Tribune]: «Γκάφα» του ΑΠΕ – Το διορθωμένο τηλεγράφημα με τις δηλώσεις Ερντογάν

Με διόρθωσή του, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνει ότι το τμήμα του τηλεγραφήματος που αναφερόταν σε δηλώσεις του Ερντογάν για τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και τα νησιά του Αιγαίου ήταν απλά αναφορές δημοσιεύματος της εφημερίδας Σαμπάχ και όχι επίσημες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Το τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Στο τηλεγράφημά μας με τίτλο «Τουρκία: Ο Ερντογάν για τα σύνορα του Οθωμανικού κράτους, τη Μοσούλη, τη Θράκη και την Κύπρο», τα αναφερόμενα στη τρίτη και τέταρτη παράγραφο, εκ παραδρομής αποδόθηκαν στον Ρ. Τ. Ερντογάν αντί στον τουρκικό Τύπο. Αντικαθίστανται δε από τα εξής:

«Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Σαμπάχ, για το περιεχόμενο του «Εθνικού Συμβολαίου και στo σημείο αναφορικά με τη Δυτική Θράκη αναφέρει: «Και το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης, το οποίο εναπόκειται στην ειρήνη που θα γίνει με την Τουρκία, θα πρέπει οριστεί, με κατάλληλο τρόπο, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί ελεύθερα. Ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμι, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα, και τα νησιά του Αιγαίου».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!