Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο Γ.Γ. του VMRO στα Σκόπια κατηγόρησε τον Ζάεφ ότι αποποιήθηκε τη «μακεδονική εθνότητα»
[Tribune]: Ο Γ.Γ. του VMRO στα Σκόπια κατηγόρησε τον Ζάεφ ότι αποποιήθηκε τη «μακεδονική εθνότητα»

[Tribune]: Ο Γ.Γ. του VMRO στα Σκόπια κατηγόρησε τον Ζάεφ ότι αποποιήθηκε τη «μακεδονική εθνότητα»

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στα Σκόπια, ο Γενικός Γραμματέας του δεξιού «αδελφού κόμματος» της Νέας Δημοκρατίας, του «αρχαιομακεδονικού» VMRO-DPMNE, Ίγκορ Γιανούσεφ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών «συνθηκολόγησε» με την Ελλάδα και αποποιήθηκε το «μακεδονικό έθνος», τη «μακεδονική γλώσσα» και τη «μακεδονική ιστορία».

«Κύριε Ζάεφ, οι πολίτες στην πλειοψηφία τους τάσσονται υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά είναι κάθετα αντίθετοι με την συμφωνία συνθηκολόγησης που υπογράψατε με τον νότιο γείτονά μας. Η συμφωνία που υπογράψατε με την Ελλάδα σημαίνει διαγραφή της “μακεδονικής” ταυτότητας.

»Με τη συμφωνία συνθηκολόγησης αλλάζει το όνομα της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, αλλάζει το Σύνταγμα της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, η “μακεδονική” γλώσσα, η “μακεδονική” εθνικότητα, ο “μακεδονικός” πολιτισμός, η “μακεδονική” ιστορία και παράδοση», είπε ο ΓΓ του VMRO-DPMNE και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια αυτή η διαφωνία προς την συμφωνία να παρουσιαστεί ως μη αποδοχή των ευρωπαϊκών αξιών συνιστά πρωτοφανή υποτίμηση των πολιτών της ΠΓΔΜ.

Βεβαίως η Νέα Δημοκρατία, ως αδελφό κόμμα του «αρχαιομακεδονικού» VMRO-DPMNE, διαδίδει ψευδώς ότι η χώρα μας αναγνώρισε κάποια ανύπαρκτη «μακεδονική εθνότητα», την ώρα που στη Συμφωνία των Πρεσπών ρητά αναφέρεται ότι οι Σκοπιανοί ομολογούν ότι είναι Σλάβοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!