Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Φιλιππινέζος Πρόεδρος: Όσοι προασπίζονται ανθρώπινα δικαιώματα, θα σκοτώνονται
[Tribune]: Φιλιππινέζος Πρόεδρος: Όσοι προασπίζονται ανθρώπινα δικαιώματα, θα σκοτώνονται

[Tribune]: Φιλιππινέζος Πρόεδρος: Όσοι προασπίζονται ανθρώπινα δικαιώματα, θα σκοτώνονται

Με θάνατο απείλησε μέλη οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε καθώς θέτουν εμπόδια στην αιματηρή πολιτική του ενάντια στη διακίνηση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο Ντουτέρτε απείλησε με θάνατο τα μέλη των οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την ώρα που ο απολογισμός της πολιτικής του ενάντια στη διακίνηση ναρκωτικών ξεπέρασε τους 4.800 νεκρούς, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 30 νεκρούς τη ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιούνιο.

«Οι οργανώσεις προάσπισης λένε ότι σκοτώνω. Τους απαντώ “εντάξει, σταματώ”, οι ναρκομανείς θα αυξηθούν»

«Οι οργανώσεις προάσπισης λένε ότι σκοτώνω. Τους απαντώ “εντάξει, σταματώ”, οι ναρκομανείς θα αυξηθούν», δήλωσε ο Ντουτέρτε. «Όταν έρθει ξανά ο καιρός να τους πολεμήσουμε, θα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι ναρκομανείς για να σκοτώσουμε. Και θα σας συμπεριλάβω σε αυτούς, διότι εσείς τους επιτρέψατε να πολλαπλασιαστούν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τη δήλωση του Φιλιππινέζου προέδρου. «Η δήλωση αυτή αποτελεί υποκίνηση σε μίσος εναντίον οποιουδήποτε επικρίνει τον πόλεμό του εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών», επεσήμαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Εθνική Ένωση κατά των Φόνων στις Φιλιππίνες, ένας νέος συνασπισμός οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επεσήμανε από την πλευρά της ότι «λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις απειλές αυτές» και κάλεσε τον Ντουτέρτε να τις ανακαλέσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!