Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Φελάχ Σαλάχ: Το ιρακινό Κουρδιστάν είναι προτεκτοράτο του Ερντογάν
[Tribune]: Φελάχ Σαλάχ: Το ιρακινό Κουρδιστάν είναι προτεκτοράτο του Ερντογάν

[Tribune]: Φελάχ Σαλάχ: Το ιρακινό Κουρδιστάν είναι προτεκτοράτο του Ερντογάν

Ο Φελάχ Σαλάχ, πολιτικός παρατηρητής από το νότιο Κουρδιστάν (Ιράκ) ανέλυσε τα σχέδια της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, μιλώντας στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.

Είπε ότι η Τουρκία επιθυμεί να δημιουργήσει μια νέα συμφωνία Σάικς-Πίκοτ (δηλαδή να σχεδιάσει ξανά τα σύνορα της Μέσης Ανατολής) ώστε να προστατέψει τα συμφέροντά της μετά τον πόλεμο, ενώ σε ό,τι αφορά την επιθυμία της Τουρκίας να συμμετάσχει στην πολιορκία της Μοσούλης, αυτό εκτίμησε ότι θα βλάψει τη στρατιωτική επιχείριση.

Η Μοσούλη και το Κιρκούκ είναι πόλεις όπου Άραβες, Ασσύριοι, Τουρκμένοι, Γιαζίντι, Σιίτες και Σουνίτες ζούνε μαζί και αυτή η συνύπαρξη πρέπει να προστατευθεί.

Υπογράμμισε ότι στη μάχη της Μοσούλης πρέπει να εμπλακεί και το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και σημείωσε ότι η Μοσούλη είναι σημαντική και για τους Κούρδους.

«Οι κουρδικές δυνάμεις άμυνας προστατεύουν όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο τους Κούρδους» είπε τονίζοντας ότι η περιοχή του Κουρδιστάν θα είναι ασφαλής μόνο εάν η Μοσούλη, το Κιρκούκ και η Ντιγιάλα είναι ασφαλείς.

Οι Κούρδοι, είπε, άρχισαν να λαμβάνουν υποστήριξη όταν προέβαλλαν μια αποτελεσματική αντίσταση ενάντια στις συμμορίες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ροζάβα (βόρεια Συρία – δυτικό Κουρδιστάν), και η υποστήριξη στην επιχείριση της Μοσούλης συνδέεται με αυτή την αντίσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!