Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Έξοδος στις αγορές μέχρι τον Αύγουστο – Το πλάνο του Μαξίμου
[Tribune]: Έξοδος στις αγορές μέχρι τον Αύγουστο – Το πλάνο του Μαξίμου

[Tribune]: Έξοδος στις αγορές μέχρι τον Αύγουστο – Το πλάνο του Μαξίμου

Στον πυρετό των χρηματαγορών πριν από τα… μπάνια του λαού φαίνεται πως κινείται το Μέγαρο Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι οι σχετικές πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να εκδίδει πενταετές ομόλογο τη Δευτέρα διαψεύσθηκαν.

Αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το capital.gr αναφέρουν πως ο κεντρικός σχεδιασμός του κυβερνητικού επιτελείου παραμένει η έξοδος στις αγορές χρήματος μέχρι τις αρχές Αυγούστου, παρά το γεγονός ότι η Ηρώδου Αττικού τηρεί σιγή ασυρμάτου για το θέμα, ενώ η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Με αυτά τα δεδομένα πλέον, πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η έξοδος στις αγορές μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, μετά δηλαδή και την ανακοίνωση της έκθεσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ.

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η έκδοση ομολόγου, για πρώτη φορά μετά το 2014, απασχόλησε αλλεπάλληλες συσκέψεις και τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, τόσο με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, όσο και με το σύνολο του οικονομικού επιτελείου και των τεχνικών συμβούλων για τα ζητήματα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους.

Ενδεικτικό της υψηλής διαβάθμισης του εν λόγω θέματος, είναι το γεγονός ότι κυβερνητική πηγή, αναφερόμενη στο σενάριο εξόδου στις αγορές τη Δευτέρα, συντηρούσε τα σενάρια χωρίς να διαψεύδει κατηγορηματικά και σχολίαζε πως «δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!