Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο Ευάγγ. Αποστολάκης ενημέρωσε την αμερικανική κυβέρνηση για τις πολεμικές προκλήσεις της Τουρκίας
[Tribune]: Ο Ευάγγ. Αποστολάκης ενημέρωσε την αμερικανική κυβέρνηση για τις πολεμικές προκλήσεις της Τουρκίας

[Tribune]: Ο Ευάγγ. Αποστολάκης ενημέρωσε την αμερικανική κυβέρνηση για τις πολεμικές προκλήσεις της Τουρκίας

Τις βάσιμες ανησυχίες της Ελλάδας για τις απειλές της Τουρκίας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, έθεσε σε όλες τις επαφές του στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον και με τον Αμερικανό ομόλογό του, Πάτρικ Σάναχαν.

Ο κ. Αποστολάκης είχε συναντήσεις στο Κογκρέσο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και οι συνομιλητές του άκουσαν με προσοχή την ενημέρωση του για την άνευ προηγουμένου προκλητικότητα της Τουρκίας.

Εξήγησε τις ελληνικές θέσεις για μια σειρά από αναδυόμενες προκλήσεις που εγείρουν κίνδυνους για την περιφερειακή ασφάλεια και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε την αμερικανική βοήθεια για να αποτραπεί τυχόν ακραία κίνηση της Τουρκίας.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι ήταν η δική τους αντίδραση που ανάγκασε την Τουρκία να μην προχωρήσει στην κυπριακή ΑΟΖ, αν και τα τουρκικά πλοία παραμένουν εκεί από τον περασμένο μήνα.

Οι συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης, εστιάζοντας κυρίως στον αποσταθεροποιητικό κίνδυνο που δημιουργείται από την προοπτική υλοποίησης των σχεδίων της Άγκυρας για τη διεξαγωγή παράνομων γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Σχολιάζοντας τον σκοπό της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον ο κ. Αποστολάκης τόνισε:

«Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι η παρουσία μου εδώ δεν είχε ως στόχο να κάνω κάποιες συμφωνίες με τις οποίες θα δεσμεύσω την οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση, αλλά ήταν μια επίσκεψη η οποία έπρεπε να γίνει γιατί περνάμε μια εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην περιοχή γιατί δεν είναι πάντα η εικόνα που έχουν εδώ στην Αμερική, αυτή που πρέπει να είναι».

Ο κ. Αποστολάκης μίλησε και για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, τα οποία συζητούνται αυτό το διάστημα.

Είπε: «Όσον αφορά τα ΜΟΕ, για τα οποία έχει γίνει αρκετό θέμα για το αν θα έπρεπε να συνεχιστούν ή να σταματήσουν, εγώ θα κάνω μια ερώτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!