Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Ερντογάν προσπαθεί να καλοπιάσει τους Κούρδους – Ευχήθηκε «Χαρούμενο Νεβρόζ»
[Tribune]: Ο Ερντογάν προσπαθεί να καλοπιάσει τους Κούρδους – Ευχήθηκε «Χαρούμενο Νεβρόζ»

[Tribune]: Ο Ερντογάν προσπαθεί να καλοπιάσει τους Κούρδους – Ευχήθηκε «Χαρούμενο Νεβρόζ»

Μήνυμα για τον εορτασμό του «Νεβρόζ», της Εαρινής Ισημερίας, που για τα ιρανικά έθνη και τους Κούρδους είναι η πρωτοχρονιά τους, εξέδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος απέφυγε να αναφερθεί σε κουρδική πρωτοχρονιά, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται σε Περσική Πρωτοχρονιά, μια ανοιξιάτικη εορτή σύμβολο ενότητας και αδελφοσύνης μεταξύ των ανθρώπων.

«Εύχομαι σε όλους χαρούμενο Νεβρόζ, το οποίο συμβολίζει τον ερχομό της Άνοιξης και φέρει το μήνυμα της υπέρβασης των διαφορών και τη διατήρηση του παρελθόντος και του μέλλοντος με ενότητα και αλληλεγγύη», αναφέρει στο μήνυμά του και προσθέτει:

«Ελπίζω ότι το Νεβρόζ, ο κήρυκας της άνοιξης, θα γιορτάζεται στη χώρα μας ως εορτή αγάπης και φιλίας.

»Εύχομαι οι ευοίωνες εορτές του Νεβρόζ να φέρουν ομορφιά και ευλογίες στο αξιέπαινο έθνος μας και να χαιρετήσω όλους τους πολίτες μου με τα πιο εγκάρδια συναισθήματα».

Νεβρόζ

Το Νεβρόζ είναι το όνομα της ιρανικής πρωτοχρονιάς, επίσης γνωστή ως Περσικό Νέο Έτος, που γιορτάζεται παγκοσμίως από τους Ιρανούς, μαζί με ορισμένες άλλες εθνο-γλωσσικές ομάδες όπως τους Κούρδους ως την αρχή του νέου έτους.

Έχει ιρανική προέλευση και συγκεκριμένα από τη θρησκεία του Ζωροαστρισμού.

Γιορτάζεται για πάνω από 3.000 χρόνια στη Δυτική Ασία, την Κεντρική Ασία, τον Καύκασο, τη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια.

Σήμερα για τους περισσότερους είναι μία κοσμική γιορτή η οποία γιορτάζεται σε χαρούμενο κλίμα, (παρόμοιο με το πρωτοχρονιάτικο κλίμα του δυτικού πολιτισμού) από ανθρώπους πολλών διαφορετικών θρησκειών, αλλά παραμένει μια ιερή ημέρα για τους οπαδούς του Ζωροάστρη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!