Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Ερντογάν περιμένει 1 εκ. πρόσφυγες από το ανατολικό Χαλέπι που έχει 200.000 κατοίκους
[Tribune]: Ο Ερντογάν περιμένει 1 εκ. πρόσφυγες από το ανατολικό Χαλέπι που έχει 200.000 κατοίκους

[Tribune]: Ο Ερντογάν περιμένει 1 εκ. πρόσφυγες από το ανατολικό Χαλέπι που έχει 200.000 κατοίκους

Στο ανατολικό Χαλέπι, που κατέχεται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, έχουν απομείνει κάτι περισσότερο από 200.000 άμαχοι. Αυτός είναι ο αριθμός που αποδέχονται όλοι. Όλοι; Όχι ακριβώς. Ένας κάνει άλλη αριθμητική; Ποιος; Ο Ερντογάν (ποιος άλλος έχει βαρέσει… μπιέλα στη μούρλα!).

Σύμφωνα λοιπόν με τον ημιπαράφρονα της Άγκυρας υπάρχει κίνδυνος από το ανατολικό Χαλέπι να γίνει έξοδος… 1.000.000 ανθρώπων!

Ουδείς γνωρίζει πώς θα γίνει αυτό, αφού μέσα στο ανατολικό Χαλέπι είναι κάτι περισσότερο από 200.000, αλλά όταν μιλά ο Ερντογάν η κάθε σαχλαμάρα θεωρείται αλάθητη.

Ο Ερντογάν εκτίμησε ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Σύροι ενδέχεται να κινηθούν από το Χαλέπι προς την Τουρκία εάν υπάρξει μαζική έξοδος από το ανατολικό Χαλέπι, το οποίο σφυροκοπείται από τις συριακές και ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Μιλώντας από το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι συζήτησε με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν την Τρίτη το βράδυ για το ενδεχόμενο συμφωνίας για την έξοδο από το Χαλέπι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, δηλαδή της Αλ Κάιντα.

Η οργάνωση είναι μετεξέλιξη του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, Μετώπου Αλ Νούσρα και η παρουσία της στο Χαλέπι αποτελεί το βασικό επιχείρηση που χρησιμοποιούν το καθεστώς Άσαντ και η Ρωσία για την επίθεσή τους στην πόλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!