Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Ερντογάν ισλαμοποιεί τα Κατεχόμενα της Κύπρου
[Tribune]: Ο Ερντογάν ισλαμοποιεί τα Κατεχόμενα της Κύπρου

[Tribune]: Ο Ερντογάν ισλαμοποιεί τα Κατεχόμενα της Κύπρου

Για τις προσπάθειες ισλαμοποίησης των κατεχομένων ενημερώθηκαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, οι σύνεδροι του 20ού Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς.

Στον χώρο του συνεδρίου παρουσιάζεται έκθεση με πληροφορίες και φωτογραφίες κατεχόμενων χωριών και μνημείων της Ένωσης Κοινοτήτων.

Στην πολιτική ισλαμοποίησης που προωθεί το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία αλλά και στα κατεχόμενα μέσω, μεταξύ άλλων, και της εκπαίδευσης αναφέρθηκε στην παρέμβασή του ο A’ Αντιπρόεδρος Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων Πέτρος Καρεκλάς.

Οι Τουρκοκύπριοι, είπε, ήταν αστικοποιημένοι στη μεγάλη τους πλειονότητα, για να προσθέσει ότι όλα αυτά αλλάζουν σιγά – σιγά προς το χειρότερο.

Αναφορά έκανε στην μετατροπή εκκλησιών σε τζαμιά και την καταστροφή των μνημείων, στη συνεχή ανέγερση νέων τζαμιών με χρηματοδότηση άλλων ισλαμικών χωρών.

Έδωσε το παράδειγμα τεράστιου τζαμιού στην Μια Μηλιά δίπλα στο οποίο θα υπάρχει θρησκευτική σχολή και αναφέρθηκε στην αντίδραση και των Τουρκοκυπρίων.

«Το κρίσιμο σημείο ασφαλώς είναι τι κάνουμε εμείς ώστε να δυσκολέψουμε και αν είναι δυνατόν να ακυρώσουμε αυτή την προσπάθεια της Τουρκίας», είπε ο κ. Καρεκλάς, εκφράζοντας την άποψη ότι χρειάζεται διαμόρφωση ανάλογης πολιτικής και στρατηγικής αντιμετώπισης αυτής της απειλής, ώστε να γίνει συστηματικά πληρέστερη διαφώτιση «σε όλα τα πέρατα της οικουμένης».

Σ’ αυτό το δύσκολο έργο, σημείωσε ο ίδιος, πολλοί έχουμε ρόλο να διαδραματίσουμε αλλά ο ρόλος των αποδήμων είναι θεωρώ «ιδιαίτερα σημαντικός και χρήσιμος».

Να μάθουν διάφοροι αρμόδιοι, είπε, «ότι κάποια πράγματα εδώ στην κατεχόμενη Κύπρο δεν είναι τυχαία και αν δεν σταματήσουν εδώ και τώρα αύριο θα είναι πολύ αργά και για αλλού, για όλους».

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα που αντιτίθενται σε αυτή την προσπάθεια και ότι θα ήταν επίσης σημαντική η οικονομική ενίσχυση των αποδήμων για την συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!