Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Ερντογάν έβαλε στο μάτι και τα Ιεροσόλυμα – Ετοιμάζει μεγάλη «λαχτάρα» στο Ισραήλ
[Tribune]: Ο Ερντογάν έβαλε στο μάτι και τα Ιεροσόλυμα – Ετοιμάζει μεγάλη «λαχτάρα» στο Ισραήλ

[Tribune]: Ο Ερντογάν έβαλε στο μάτι και τα Ιεροσόλυμα – Ετοιμάζει μεγάλη «λαχτάρα» στο Ισραήλ

7 Οκτωβρίου 2016, Κωνσταντινούπολη. Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα 4ημερο συναντήσεων στην Πόλη από οργανώσεις όλες ισλαμικού χαρακτήρα (Διεθνής Ένωση Μελετητών του Ισλάμ με έδρα το Κατάρ, Γενικό Γραμματέα και Αρχηγό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας παγκοσμίως, με ομιλητές από τη Χαμάς μέχρι και την Τσετσενία), το Φόρουμ Διαμορφωτών της κοινής γνώμης στις Ισλαμικές Χώρες.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι από 50 οργανώσεις της «κοινωνίας των πολιτών» (!), όλες με συνδεδεμένες με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και με ομιλητές… πολιτικούς.

Θέμα του συνεδρίου (που έχει τεθεί από την Τουρκία) «ο κίνδυνος στον οποίο βρίσκεται το Αλ Ακσά» από το Ισραήλ.

Το Αλ Ακσά είναι το τέμενος που έχουν χτίσει οι μουσουλμάνοι επί του Όρους του Ναού στα Ιεροσόλυμα, εκεί που ήταν στην αρχαιότητα ο Ναός των Εβραίων.

Πρώτος ομιλητής ο αντιπρόεδρος του ισλαμικού κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Γιασίν Ακτάι, που επισημαίνει ότι πρέπει να αναληφθεί κοινή μουσουλμανική δράση γιατί εάν «το Αλ Ακσά κινδυνεύει, τότε η ανθρωπότητα κινδυνεύει, αφού η Αλ Κουντς (Ιεροσόλυμα) είναι μοναδικό παράδειγμα συνύπαρξης διαφορετικών λαών και θρησκειών».

Μετά τον λόγο τον παίρνει ο Αμπτεραζάκ Μάκρι, επικεφαλής του Ισλαμικού Κόμματος της Αλγερίας (MSP) και αφού κατηγορήσει τις «ξένες δυνάμεις» που «μας θέλουν διαιρεμένους» (ποιους; και που κολλάει η Τουρκία στο αραβικό έθνος; ή εννοεί το Ισλάμ ως ταυτότητα εθνική; ή εννοεί την Αδελφότητα ως ενιαία δύναμη;) καταλήγει «για αυτό πρέπει να ενωθούμε για να παλέψουμε για το Αλ Ακσά».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!