Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Σαράτζ είναι Τούρκοι της Λιβύης και Μουσουλμανική Αδελφότητα
[Tribune]: Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Σαράτζ είναι Τούρκοι της Λιβύης και Μουσουλμανική Αδελφότητα

[Tribune]: Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Σαράτζ είναι Τούρκοι της Λιβύης και Μουσουλμανική Αδελφότητα

Σε ένα ακόμα λογίδριο μεγαλομανίας γύρω από το «λιβυκό» επιδόθηκε την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα, το οποίο όμως έχει την αξία του διότι ο Τούρκος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης είναι τουρκική και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Πρώτα φρόντισε να επιβεβαιώσει τη γνήσια τουρκική καταγωγή του επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ, υποστηρίζοντας ότι του είπε πως ακόμα έχει συγγενείς στην Τουρκία, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι οι δεσμοί μεταξύ Τούρκων και Λίβυων είναι ισχυροί για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στην Τρίπολη.

Πρόσθεσε ότι η τουρκική υποστήριξη στην κυβέρνηση της Τρίπολης θα συνεχιστεί.

Όπως αποκάλυψε η κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα», την περασμένη Κυριακή, στη Λιβύη υπάρχει πολυπληθής τουρκική μειονότητα, η οποία δημιουργήθηκε από οθωμανικούς εποικισμούς κατά τους πέντε αιώνες τουρκοκρατίας (διαβάστε εδώ ).

Ο Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση και στη Ρωσία, την οποία κατηγόρησε ότι έχει στείλει στη Λιβύη 2.000 Ρώσους μισθοφόρους της ιδιωτικής εταιρείας Wagner, για να υποστηρίξουν τον Χαλίφα Χαφτάρ.

Τα διεθνή ΜΜΕ γράφουν ότι οι μισθοφόροι της Wagner είναι 200, ο Ερντογάν όμως κατά την προσφιλή του τακτική του πολλαπλασίασε επί δέκα.

Την ίδια κριτική άσκησε και στο Σουδάν, που το κατηγόρησε ότι έχει στείλει 5.000 μισθοφόρους στο πλευρό του Χαφτάρ. Σύμφωνα με τον Guardian οι Σουδανοί μισθοφόροι είναι 3.000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!