Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα επιτεθεί στους συμμάχους των ΗΠΑ Κούρδους
[Tribune]: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα επιτεθεί στους συμμάχους των ΗΠΑ Κούρδους

[Tribune]: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα επιτεθεί στους συμμάχους των ΗΠΑ Κούρδους

Όσο δεν βάζει κανείς τον Ερντογάν στη θέση του, από τις μεγάλες δυνάμεις εννοούμε, τόσο εκείνος θα αποθρασύνεται.

Ο ημιπαράφρονας «σουλτάνος» της Άγκυρας με νέα του δήλωση ανακοίνωσε ότι αφού καταλάβει την πόλη Αλ Μπαμπ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού στη Συρία, θα στραφεί ενάντια στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ και υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην πόλη Μανμπίτζ.

Η πόλη Μανμπίτζ, που κατεχόταν από το Ισλαμικό Κράτος, απελευθερώθηκε από τους Κούρδους της Συρίας και τους συμμάχους τους ύστερα από τρίμηνη πολιορκία το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Τώρα ο ημίτρελος ισλαμιστής θέλει να επιτεθεί στους απελευθερωτές της Μανμπίτζ και συμμάχους της Δύσης, κοσμικούς και δημοκρατικούς αντάρτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Με ανοιχτό πράσινο χρώμα είναι τα εδάφη που έχει καταλάβει η Τουρκία στη Συρία. Με μαύρο είναι το Ισλαμικό Κράτος, με κόκκινο τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο και με κίτρινο τα κουρδικά.

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) θα απομακρυνθούν από τη Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας, αμέσως μετά την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από τη γειτονική Αλ Μπαμπ, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!