Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Οι εργοδότες στη Βρετανία κατάσχουν τα κινητά από τους υπαλλήλους εν ώρα εργασίας
[Tribune]: Οι εργοδότες στη Βρετανία κατάσχουν τα κινητά από τους υπαλλήλους εν ώρα εργασίας

[Tribune]: Οι εργοδότες στη Βρετανία κατάσχουν τα κινητά από τους υπαλλήλους εν ώρα εργασίας

Οι εργοδότες στη Βρετανία κατάσχουν τα κινητά του προσωπικού εν ώρα εργασίας.

Γιατί; Προκειμένου, όπως επισημαίνουν, να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους.

Η νέα τάση στον εργασιακό τομέα ερεθίζει τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που προειδοποιούν ότι η τακτική αυτή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» υποστηρίζει ότι σε πολλές εταιρείες στη Βρετανία όπως την Tesco, σε διάφορα call centers και σε πανεπιστήμια όπως το London School of Economics, εργοδότες και καθηγητές έχουν αρχίσει να «συλλέγουν» κινητά προκειμένου οι υπάλληλοι και οι φοιτητές να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν.

«Τα διευθυντικά στελέχη αισθάνονται ότι πλέον δεν μπορούν να εμπιστευτούν τους υπαλλήλους τους.

»Οι εργαζόμενοι δύσκολα μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να μην απαντήσουν σε μηνύματα φίλων που δέχονται στο κινητό ή ακόμη και να ενημερώσουν τα προφίλ τους στα social media», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Επιπλέον, σε πολλές εταιρείες οι προϊστάμενοι λένε στους υφισταμένους τους να αφήνουν τις τηλεφωνικές τους συσκευές σε θυρίδες προτού καθίσουν στο γραφείο.

Από την πλευρά τους, τα συνδικάτα προειδοποιούν για ένα «νέο μέτωπο τριβής» μεταξύ των αφεντικών και των εργαζομένων, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Times».

Ένας διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ, με έδρα το Δυτικό Γιορκσάιρ, πρόσφατα παραδέχτηκε ότι δεν προσλαμβάνει προσωπικό εάν δεν είναι σύμφωνο να παραδίδει το κινητό του εν ώρα εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!