Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Έπαιρναν αναρρωτικές για να πάνε στο Βερολίνο με έξοδα από τη Novartis!
[Tribune]: Έπαιρναν αναρρωτικές για να πάνε στο Βερολίνο με έξοδα από τη Novartis!

[Tribune]: Έπαιρναν αναρρωτικές για να πάνε στο Βερολίνο με έξοδα από τη Novartis!

Χωρίς την άδεια του ΕΟΦ και παίρνοντας αναρρωτικές ταξίδεψαν στο Βερολίνο το 2012 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας που μετείχαν σε επιτροπές τιμολόγησης φαρμάκων, με τα έξοδα πληρωμένα από τη Novartis και άλλες φαρμακευτικές, είπε η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μ. Παπασπύρου. Τα ονόματά τους ήταν γνωστά στην ηγεσία του υπουργείου και τον αναπληρωτή υπουργό Μ. Σαλμά.

Η Μαρία Παπασπύρου μιλώντας Στο Κόκκινο, πήρε θέση για το περιεχόμενο των πορισμάτων, που ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μ.Σαλμάς της ΝΔ το χαρακτήρισε «συγκαλυπτικό».

Το επίμαχο συνέδριο στο Βερολίνο το 2012 «είχε διοργανωθεί από ιδιωτικές εταιρείες και τη χρηματοδότηση την έκαναν φαρμακευτικές, μεταξύ τους και η Novartis. Για να κάνουν κάτι τέτοιο, πρέπει να πάρουν έγκριση από τον ΕΟΦ, κάτι που όπως διαπιστώθηκε μετά δεν είχε γίνει», είπε η κ.Παπασπύρου. «Επίσης, συμμετείχαν υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας που εισηγούντο κρίσιμα θέματα που αφορούσαν την φαρμακευτική δαπάνη της χώρας», προσέθεσε.

«Το πόρισμα που βγήκε δεν «τελείωσε» το θέμα, ήταν ένα συνέδριο σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα … το στείλαμε στον υπουργό Υγείας και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για να διερευνηθούν αυτά που αναφέρονταν, να αναζητηθούν ευθύνες αυτών που συμμετείχαν χωρίς νόμιμο τρόπο», όπως είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!