Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ενοχή Χριστοφοράκου και άλλων δέκα για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens ζήτησε η εισαγγελέας
[Tribune]: Ενοχή Χριστοφοράκου και άλλων δέκα για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens ζήτησε η εισαγγελέας

[Tribune]: Ενοχή Χριστοφοράκου και άλλων δέκα για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens, Μιχ. Χριστοφοράκου καθώς επίσης και 10 ακόμη πρώην σημαντικών στελεχών της εταιρείας ζήτησε κατά την αγόρευσή της η Εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένη Σκεπαρνιά για την υπόθεση της σύμβασης 8002 της Siemens και του ΟΤΕ.

Εκτός από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο η Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και των Χρήστου Καραβέλα, Ηλία Γεωργίου, Πρόδρομου Μαυρίδη και Αλέξανδρου Αθανασιάδη, αποδίδοντάς τους την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση καθώς και ,ανά περίπτωση ,πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Επίσης η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και των Ρόλαν Κοχ (Roland Koch),Τόμας Γκάνσβιντ (Thomas Ganswindt) , Χανς-Βάλτερ Μπέρνζαου (Hans-Walter Bernsau) και Γεργκ-Μίχαελ Κουτσενρόιτερ (Jörg-Michael Kutschenreuter).

‘Όπως ανέφερε στην αγόρευσή της η οποία θα συνεχιστεί την Τετάρτη η Ελένη Σκεπαρνιά, δεν υφίσταται κανένα δεδικασμένο από τις αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης σε ότι αφορά την ενοχή του Μιχάλη Χριστοφοράκου, όπως προβάλει ο Χριστοφοράκος επικαλούμενος καταδίκες του στην Γερμανία,.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι ποινές αυτές αφορούν την διακίνηση επτά εμβασμάτων τα οποία «δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις δωροδοκίες στον ΟΤΕ την περίοδο 1997-2004 με τις καταβολές διαφορετικών ποσών για την σύμβαση 8002».

Κατά την εισαγγελέα η παρούσα υπόθεση έχει διαφορετικό χρόνο τέλεσης και διαφορετικά εμπλεκόμενα πρόσωπα από εκείνα για τα οποία δικάστηκε στην Γερμανία.

Εκτίμησε μάλιστα η κ. Σκερπανιά πως ο Χριστοφοράκος στις καταθέσεις του στην Γερμανία προσπάθησε να πείσει ότι τα χρήματα που του καταλογίζεται πως διακίνησε αφορούσαν αποκλειστικά χρηματισμό κομμάτων ώστε να αντιμετωπίσει κατηγορία μόνο για παράνομες χορηγίες και όχι για χρηματισμούς κρατικών υπαλλήλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!