Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ένδεκα Ρώσοι στρατιωτικοί νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στη Ντέιρ Αλ Ζουρ της Συρίας
[Tribune]: Ένδεκα Ρώσοι στρατιωτικοί νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στη Ντέιρ Αλ Ζουρ της Συρίας

[Tribune]: Ένδεκα Ρώσοι στρατιωτικοί νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στη Ντέιρ Αλ Ζουρ της Συρίας

Αρκετοί Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην ανατολική Συρία σε μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις που εξαπέλυσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πόλη της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ιστοσελίδα που παρακολουθεί τον πόλεμο στη Συρία, τουλάχιστον ένδεκα Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από εκρήξεις βομβών που τοποθέτησε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Πανόραμα, που βρίσκεται στα δυτικά περίχωρα της πόλης της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Ενώ η ρωσική κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο, πηγή του συριακού στρατού που επικαλείται το Al Masdar News επιβεβαίωσε τις εκρήξεις που ακούστηκαν από την περιοχή του δημοτικού νεκροταφείου, στα δυτικά της πόλης.

Η Ντέιρ Αλ Ζουρ δεν έχει σταματήσει να δέχεται τρομοκρατικές επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές ευνοούνται από την έρημο που την περιβάλλει για να εισέρχονται κρυφά στην πόλη και να τοποθετούν τις βόμβες τους.

Η πόλη της Ντέιρ Αλ Ζουρ, πρωτεύουσα τις ομώνυμης επαρχίας, πολιορκήθηκε για μακρό χρονικό διάστημα -πάνω από δύο χρόνια- από το Ισλαμικό Κράτος δίχως να αλωθεί.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν κάποιες συνοικίες της, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης πολιορκίας, ωστόσο, υπήρξε η μοναδική κυβερνητική πρωτεύουσα που δέχθηκε επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος και άντεξε.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 κυβερνητικά στρατεύματα ερχόμενα από τα δυτικά έσπασαν την πολιορκία και μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 το Ισλαμικό Κράτος είχε εκδιωχθεί από τις συνοικίες που είχε καταλάβει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!