Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ελβετή που βοηθούσε τα παιδιά του Σουδάν απήχθη από ενόπλους
[Tribune]: Ελβετή που βοηθούσε τα παιδιά του Σουδάν απήχθη από ενόπλους

[Tribune]: Ελβετή που βοηθούσε τα παιδιά του Σουδάν απήχθη από ενόπλους

Μια Ελβετή, η οποία εργάζεται για μια ανθρωπιστική οργάνωση, απήχθη στο Νταρφούρ, την επαρχία του δυτικού Σουδάν η οποία σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο επί μια δεκαετία και πλέον, γνωστοποίησαν την Κυριακή οι ελβετικές αρχές και μια εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Πολλοί Σουδανοί και ξένοι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν απαχθεί στο Νταρφούρ τα τελευταία χρόνια, όμως αυτή είναι η πρώτη απαγωγή αφότου ο ΟΗΕ άρχισε τον Ιούνιο να αποσύρει πολλούς κυανόκρανους από την επαρχία που έχει αιματοκυλίσει η πολυετής σύρραξη.

Η απαγωγή σημειώθηκε εξάλλου δύο ημέρες μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να άρει το εμπάργκο που επιβαλλόταν για 20 χρόνια σε βάρος του Σουδάν.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας ανέφερε την Κυριακή ότι είναι «ενήμερο για την υπόθεση μιας Ελβετής η οποία απήχθη στο Σουδάν (Νταρφούρ)», προσθέτοντας ότι αντιπρόσωποι της ελβετικής κυβέρνησης βρίσκονται «σε επαφή με τις τοπικές αρχές».

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ταυτότητα του προσώπου που απήχθη ή για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η απαγωγή.

Η Μάρτα Ρουέδας, συντονίστρια του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στο Σουδάν, επιβεβαίωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο την απαγωγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!