Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ελληνοαμερικανικές σχέσεις: Ο κύβος ερρίφθη
[Tribune]: Ελληνοαμερικανικές σχέσεις: Ο κύβος ερρίφθη

[Tribune]: Ελληνοαμερικανικές σχέσεις: Ο κύβος ερρίφθη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Μόνο χαμόγελα μπορούσε να διακρίνει κανείς στα πρόσωπα των μελών των αντιπροσωπειών μετά το πέρας του διευρυμένου γεύματος εργασίας κατά τη στιγμή που λάμβαναν τις θέσεις τους για την κοινή συνέντευξη Τύπου του Αλεξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Ρόουζ Γκάρντεν του Λευκού Οίκου.

Το θετικό του κλίματος της συνάντησης μας μετέφερε κορυφαίος υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι έγινε μια πάρα πολύ καλή και θετική συζήτηση.

Κάτι που φάνηκε και στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δυο ηγετών, όπου δεν έλειψαν τα χαμόγελα και οι φιλοφρονήσεις και από τις δυο πλευρές.

Ακόμα και τη στιγμή της «πονηρής» ερώτησης του Αμερικανού δημοσιογράφου προς τον Αλέξη Τσίπρα για τις αρνητικές δηλώσεις που είχε κάνει για τον Ντόναλντ προεκλογικά, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέλαβε να ευθυμήσει την στιγμή, λέγοντας αστειευόμενος ότι δεν τις ήξερε αυτές τις δηλώσεις πριν, κάνοντας το σύνολο των παρισταμένων στην κοινή συνέντευξη να ξεσπάσουν σε γέλια.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις αλλά και τα σχόλια σε off the record συζητήσεις, πλέον περνάνε σε ένα πιο στενό επίπεδο συνεργασίας.

Τα κοινά σημεία επαφής ανάμεσα στις δυο χώρες βρέθηκαν και μένει πλέον να διευρυνθεί το πεδίο κοινή επωφελεία, κάτι που θα μετουσιώσουν σε πράξη τα κυβερνητικά επιτελεία εργασίας των δυο πλευρών που θα επωμισθούν αυτό τον ρόλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!