Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Έγγραφο – φωτιά «καίει» τη Νίκη Κεραμέως
[Tribune]: Έγγραφο – φωτιά «καίει» τη Νίκη Κεραμέως

[Tribune]: Έγγραφο – φωτιά «καίει» τη Νίκη Κεραμέως

Η δημοσίευση της επιστολής στις 20 Σεπτεμβρίου του ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), «καίει» την Νίκη Κεραμέως .

Με την επιστολή ο Οργανισμός έδινε επιχειρήματα στο υπουργείο Παιδείας, ώστε να αντικρούσει τις απαιτήσεις της Κομισιόν, που είχε λάβει, μέσω της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου εξωτερικών η κ.Κεραμέως από τις 30 Ιουλίου 2019 για την αναγνώριση πτυχίων εκπαιδευτικών από κολέγια!

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αγνόησε επιστολή του ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης) που έλαβε στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, με την οποία η διοίκηση του Οργανισμού δια της προέδρου του κ.Ελένης Φ.Παπαδοπούλου, καθηγήτριας του Πολυτεχνείου της Κρήτης, της έδινε πλήθος σοβαρών επιχειρημάτων αντίκρουσης της προειδοποιητικής επιστολής της ΕΕ για την αναγνώριση πτυχίων εκπαιδευτικών από κολέγια!

Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε στο alfavita.gr

Το Υπουργείο Εξωτερικών με επιστολή του ζητούσε τις απόψεις του υπουργείου Παιδείας μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2019, ώστε να απαντήσει στην ΕΕ, η οποία είχε αποστείλει προειδοποιητική επιστολή στη χώρα μας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα παραβιάζει την Ευρωπαϊκή οδηγία 2005/36 λόγω υπαγωγής της αναγνώρισης διπλωμάτων στον ΔΟΑΤΑΠ, για εκπαιδευτικούς που έχουν αποκτήσει τίτλο σπουδών σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ και δεν αναγνωρίζει τίτλους σπουδών που έχουν χορηγηθεί βάσει συμφωνιών δικαιόχρησης, δηλαδή από κολέγια που συνεργάζονται με ΑΕΙ της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε χτες στην επιστολή της ΕΕ, από το βήμα της Βουλής, χωρίς ωστόσο να τη δημοσιοποιεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!