Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Αίγυπτος παραπέμπει 278 άτομα σε στρατοδικείο για «τρομοκρατία»
[Tribune]: Η Αίγυπτος παραπέμπει 278 άτομα σε στρατοδικείο για «τρομοκρατία»

[Tribune]: Η Αίγυπτος παραπέμπει 278 άτομα σε στρατοδικείο για «τρομοκρατία»

Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου παρέπεμψε την Κυριακή 278 ανθρώπους που φέρονται να ανήκουν στους Αδελφούς Μουσουλμάνους ενώπιον στρατοδικείου, το οποίο θα τους δικάσει για «τρομοκρατία», όπως δήλωσε Αιγύπτιος δικαστικός.

Τα άτομα αυτά κατηγορούνται πως εντάχθηκαν στις τάξεις της οργάνωσης Λίουα αθ Θάουρα («Ταξιαρχία της Επανάστασης»), η οποία φέρεται να είχε διαπράξει τη δολοφονία ενός συνταγματάρχη το 2016, καθώς και της οργάνωσης Χάσεμ («Τα όπλα της Αιγύπτου»).

Θα λογοδοτήσουν για 12 «τρομοκρατικές ενέργειες» οι οποίες είχαν αποτέλεσμα θανάτους αστυνομικών, σύμφωνα με τον ίδιο δικαστικό.

Από τα 278 άτομα που παραπέμφθηκαν στη στρατιωτική δικαιοσύνη, τα 141 είναι ήδη προφυλακισμένα.

Οι οργανώσεις Λίουα αθ Θάουρα και Χάσεμ εμφανίστηκαν μετά την ανατροπή το 2013 από τον στρατό του ισλαμιστή, δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι και μετά το κύμα καταστολής που ακολούθησε, ιδίως εναντίον των υποστηρικτών των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Η αστυνομία έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τους Αδελφούς Μουσουλμάνους ότι διευθύνουν τις δύο ένοπλες οργανώσεις αυτές, κατηγορία που επαναλήφθηκε στο έγγραφο με το οποίο οι 278 παραπέμφθηκαν στη στρατιωτική δικαιοσύνη την Κυριακή.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, που ανακηρύχθηκαν από το στρατιωτικό καθεστώς «τρομοκρατική οργάνωση» τον Δεκέμβριο του 2013, αρνούνται κάθε εμπλοκή σε βίαιες ενέργειες και διαβεβαιώνουν ότι περιορίζονται μόνο στην πολιτική δράση.

Πολλές ομαδικές δίκες για «τρομοκρατία» έχουν ήδη λάβει χώρα σε κακουργιοδικεία και στρατοδικεία της Αιγύπτου από το 2013.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!