Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Η εφημερίδα «Πολίτης» παραδόθηκε στον Κοτζιά – «Δεν υπάρχει καμία διαφωνία μαζί του»
[Tribune]: Η εφημερίδα «Πολίτης» παραδόθηκε στον Κοτζιά – «Δεν υπάρχει καμία διαφωνία μαζί του»

[Tribune]: Η εφημερίδα «Πολίτης» παραδόθηκε στον Κοτζιά – «Δεν υπάρχει καμία διαφωνία μαζί του»

Στις 22 Νοεμβρίου, μετά το ναυάγιο στο Mont Pèlerin, η εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» της Κύπρου κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο «Οι τρεις λόγοι που έφεραν την ανατροπή. Πώς και γιατί οδηγήθηκαν στο αδιέξοδο οι συνομιλίες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μεταξύ των τριών λόγων, δεύτερος – πάνω από τη στάση της ηγεσίας της τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς – ήταν, σύμφωνα με την εφημερίδα ο εξής: «Η καθόλου βοηθητική στάση που κράτησε η Αθήνα».

Και πως προσδιόριζε η εφημερίδα την «καθόλου βοηθητική στάση» της Ελλάδας; Με τα εξής:

Και σε άλλο ρεπορτάζ με τίτλο «Φοβάται το πολιτικό κόστος» και υπότιτλο «Ο Α. Τσίπρας φέρεται να τρέμει το πολιτικό κόστος από μία λύση του Κυπριακού για να μη φορτωθεί μία νέα Ζυρίχη» αναφέρεται επί λέξει το εξής:

Είναι οι παραπάνω αναφορές απολύτως ενδεικτικές της αντίθεσης της εφημερίδας στη στάση της Ελλάδας και του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στο θέμα των εγγυήσεων;

Η ερώτηση είναι προφανώς ρητορική.

Το ρεπορτάζ έγινε φέιγ βολάν από αρθρογράφους και ενημερωτικά sites στην Ελλάδα που βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη προκειμένου να πυροβολήσουν με το παραμικρό, για διάφορους λόγους, τον Νίκο Κοτζιά, εξαπολύθηκε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών που παρουσιάστηκε ως «αδιάλλακτος» ακόμα και ως «νέος Βαρουφάκης», όλα αυτά ενώ οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν έχουν ολοκληρωθεί, γεγονός που αν μη τι άλλο έδινε αφειδώς συγχωροχάρτια στην Άγκυρα για το ρόλο της στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!