Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Εφιαλτικά σενάρια με έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ από τον Ζιν
[Tribune]: Εφιαλτικά σενάρια με έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ από τον Ζιν

[Tribune]: Εφιαλτικά σενάρια με έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ από τον Ζιν

«Απελπιστική» χαρακτηρίζει ο Γερμανός οικονομολόγος Χανς-Βέρνερ Ζιν την κατάσταση της οικονομίας της Ιταλίας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η έξοδός της από την Ευρωζώνη είναι θέμα χρόνου.

«Η πιθανότητα να παραμείνει η Ιταλία στο ευρώ μειώνεται από χρόνο σε χρόνο» δηλώνει ο Χανς-Βέρνερ Ζιν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

«Η χώρα δεν τα βγάζει πέρα με το ευρώ. Η ιταλική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και δεν έκανε τα περασμένα χρόνια καμιά σοβαρή προσπάθεια να ξαναγίνει ανταγωνιστική. Αναρωτιέμαι πραγματικά πόσο θα αντέξει η Ιταλία ακόμα στο ευρώ» συνεχίζει ο πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (Ifo) του Μονάχου.

Όπως εξηγεί, η ιταλική οικονομία εξακολουθεί να παράγει 22% λιγότερο από ό,τι πριν την κρίση και υπάρχουν ολοένα και περισσότερες πτωχεύσεις, ενώ η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 40%. «Μια τόσο καταστροφική κατάσταση δεν μπορεί να την αντέξει για πολύ μια χώρα» εκτιμά.

Διευκρινίζει πάντως ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε να αποχωρήσει η Ιταλία από την Ευρωζώνη, αλλά το ιταλικό κατεστημένο δεν βλέπει άλλη εναλλακτική από την έξοδό της. Επίσης, όπως σημειώνει, «οι μισοί από τους Ιταλούς επιθυμούν να βγουν από το ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!