Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: «Η ΕΕ έχει πολλά να μάθει από την εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας»
[Tribune]: «Η ΕΕ έχει πολλά να μάθει από την εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας»

[Tribune]: «Η ΕΕ έχει πολλά να μάθει από την εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας»

Όσα συμβαίνουν μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ θα πρέπει να ανησυχούν την Ευρώπη, εκτιμά o Γκάμπριελ Φελμπερμάιρ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου και προτείνει στους Ευρωπαίους να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Ωστόσο θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι έχουν να αντιτάξουν στην Ουάσιγκτον πολύ περισσότερα από ό,τι οι Κινέζοι σε μια πιθανή εμπορική αντιπαράθεση.

Ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου λέει, μιλώντας στον ραδιοσταθμό DLF, ότι η Ευρώπη έχει πολλά να μάθει από την εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας.

«Από την αντιπαράθεση Πεκίνου-Ουάσιγκτον βλέπουμε για μια ακόμα φορά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τζογαδόρος και απρόβλεπτος.

»Είναι συνεπώς δύσκολο να αναπτύξεις μια αποτελεσματική στρατηγική αντιμετώπισης.

»Εκτιμώ ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ, η οποία θα είναι αναμφίβολα μεγάλη πρόκληση, μιας και πολλές φορές ανατρέπονται τελευταία στιγμή για λόγους τακτικής ακόμα και προκαταρτικές συμφωνίες.

»Οι Ευρωπαίοι έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν παρακολουθώντας όσα συμβαίνουν μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ» αναφέρει.

Η αντίδραση των Ευρωπαίων εξέπληξε τον πρόεδρο Τραμπ

Ο πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου του Κιέλου Γκάμπριελ Φελμπερμάιρ προτείνει στους Ευρωπαίους να μην υποχωρήσουν σε περίπτωση που ο πρόεδρος Τραμπ αρχίσει να απειλεί με επιβολή επιπλέον δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων.

«Η Ευρώπη έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες αντίδρασης στις ΗΠΑ απ΄ ό,τι οι Κινέζοι.

»Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα ανέρχεται στα 419 δισ. δολάρια, άλλο αν ο πρόεδρος Τραμπ κάνει λόγο συνεχώς για 500 δισ..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!