Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Εάν καταρρεύσει η Τουρκία θα παρασύρει στην άβυσσο και τα κατεχόμενα στην Κύπρο
[Tribune]: Εάν καταρρεύσει η Τουρκία θα παρασύρει στην άβυσσο και τα κατεχόμενα στην Κύπρο

[Tribune]: Εάν καταρρεύσει η Τουρκία θα παρασύρει στην άβυσσο και τα κατεχόμενα στην Κύπρο

Ο αυστηρός κλοιός πλήρους ελέγχου των κατεχομένων της Κύπρου που επιβάλλεται από την Τουρκία επιβεβαιώνεται με τις σοβαρές επιπτώσεις που βιώνουν στο ψευδοκράτος ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που διανύει η Τουρκία.

Περιθώρια αυτόνομης αντιμετώπισης της κρίσης δεν υπάρχουν όχι μόνο λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων αλλά και επειδή δεν το επιτρέπει η κατοχική δύναμη. Γι’ αυτό και οι Τουρκοκύπριοι κινδυνεύουν με ασφυξία.

Η πλήρης εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία και στον οικονομικό πεδίο εντάσσεται στα πλαίσια του σχεδιασμού που έχει διαμορφωθεί από το 1974 και εντεύθεν, με την εισβολή, ενώ τα τελευταία χρόνια, το καθεστώς Ερντογάν εδραιώνει αυτό τον έλεγχο με βήματα ενσωμάτωσης.

Για τον λόγο αυτό, η Τουρκία αποτρέπει οποιαδήποτε κίνηση ανεξαρτητοποίησης της οικονομίας των κατεχόμενων με ανοίγματα προς άλλες κατευθύνσεις, πλην της «μητέρας πατρίδας».

Στα πλαίσια της επιβολής πλήρους οικονομικής εξάρτησης των κατεχομένων από την Τουρκία εντάσσονται κι όλες οι κινήσεις για ιδιωτικοποιήσεις.

Τουρκικές ιδιωτικές εταιρείες, που έχουν διασυνδέσεις με τις επιχειρήσεις της οικογένειας Ερντογάν, έχουν προχωρήσει στην αγορά ζωτικών υπηρεσιών στα κατεχόμενα.

Αυτή η προοπτική φαντάζει μονόδρομος καθώς υπάρχει… συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους ενώ στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η παραγωγή και πώληση ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και τη διαχείριση του νερού, που μεταφέρεται από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Σημειώνεται συναφώς ότι η διαχείριση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου γίνεται από τουρκική εταιρεία.

Η Τουρκία ελέγχει πλήρως και το τραπεζικό σύστημα, στο οποίο δεν επιτρέπει καμία πρόσβαση για λόγους που μπορούν να γίνουν αντιληπτοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!