Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Δραγασάκης: Θα τηρήσουμε τη συμφωνία, θέλουμε λύση για το χρέος
[Tribune]: Δραγασάκης: Θα τηρήσουμε τη συμφωνία,  θέλουμε λύση για το χρέος

[Tribune]: Δραγασάκης: Θα τηρήσουμε τη συμφωνία, θέλουμε λύση για το χρέος

Η κυβέρνηση θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για την τήρηση της συμφωνίας, οργανικό τμήμα της οποίας είναι και οι σχετικές με το χρέος ρυθμίσεις και αναφορές» τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης από το βήμα του συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Επικαλούμενος δημοσίως τα όσα είπε ο Γ. Στουρνάρας συνέχισε «Είναι αναγκαίο να υπάρξει μια ρύθμιση του χρέους, γιατί όπως είπε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, είναι προϋπόθεση για να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και αυτό είναι προϋπόθεση για να δανειστούμε από τις αγορές με ανεκτά επιτόκια εντός του 2017, ούτως ώστε το 2018 να έχει ωριμάσει αυτή η διαδικασία».

«Στη βάση αυτών των εξελίξεων μπορεί να διεκδικηθεί και η μείωση των πλεονασμάτων από το 2018 και μετά», προσέθεσε και επισήμανε ότι «μέχρι και το 2018 μπορούμε να πιάσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει, δεν θα χρειαστεί ούτε κόφτης, ούτε άλλα μέτρα. Αλλά μετά το 2018, όχι μόνο θα είναι δύσκολη η επίτευξη αυτών των στόχων, αλλά θα πρέπει να εξασφαλιστεί και δημοσιονομικός χώρος, για να μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές, για να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, και αυτό είναι κάτι το εφικτό, εφόσον υπάρξει μείωση των πλεονασμάτων».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!