Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Δυσφορία της ισπανικής κεντρικής τράπεζας για την οικονομική πολιτική του Σάντσεθ
[Tribune]: Δυσφορία της ισπανικής κεντρικής τράπεζας  για την οικονομική πολιτική του Σάντσεθ

[Tribune]: Δυσφορία της ισπανικής κεντρικής τράπεζας για την οικονομική πολιτική του Σάντσεθ

Η κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας επέπληξε την κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ για την οικονομική πολιτική της.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας μελετών της Τράπεζας, Οσκαρ Αρτσε τόνισε ότι η πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για (γενναία) αύξηση του κατώτατου μισθού πάρθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψιν, όπως τονίζεται, «η ιδιαίτερη κατάσταση των επιχειρήσεων».

Έσπευσε να συμπληρώσει ότι «δεν είμαστε γενικά αντίθετοι στην αύξηση των μισθών» ωστόσο είπε ότι «οι αυξήσεις πρέπει να γίνονται πάντα με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα έτσι ώστε να μην αυξάνεται το ρίσκο για την οικονομία».

Ως προς τις συνέπειες που θα έχει στην αγορά εργασίας η αύξηση του κατώτατου μισθού ο Αρτσε εξήγησε ότι τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι δεν αντικρούεται η πρόβλεψη ότι θα χαθούν 125.000 θέσεις εργασίας και παρατήρησε ότι οι απολύσεις θα έχουν επιπτώσεις στις πιο ευάλωτες ομάδες.

Τέλος, η κεντρική Τράπεζα εξέφρασε την άποψη ότι η πτώση του ποσοστού του δημοσίου ελλείμματος θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο εφόσον η κυβέρνηση δεν προχωρούσε σε κοινωνικές παροχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!