Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Η ΝΔ «διώχνει» 5.500 συμβασιούχους νέους επιστήμονες – Ποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ καταργεί
[Tribune]: Η ΝΔ «διώχνει» 5.500 συμβασιούχους νέους επιστήμονες – Ποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ καταργεί

[Tribune]: Η ΝΔ «διώχνει» 5.500 συμβασιούχους νέους επιστήμονες – Ποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ καταργεί

Η ΝΔ «διώχνει» 5.500 συμβασιούχους νέους πτυχιούχους καθώς φέρεται αποφασισμένη να καταργήσει το τρέχον Ειδικό Πρόγραμμα 5.500 Πτυχιούχων Ανέργων του ΟΑΕΔ και να μην τους ανανεώσεις τις συμβάσεις τους που από 21 Ιανουαρίου 2020 αρχίζουν να λήγουν σταδιακά.

Ειδικότερα σε πρώτη φάση λήγουν οι συμβάσεις 3.650 και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες από τις συνολικά 5.500.

Πρόκειται για πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, που απασχολούνται σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της δυσκολίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων, καθώς και την αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες (brain drain), προς αναζήτηση εργασίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας – παρότι φέρει τον τίτλο ειδικού προγράμματος – με 12μηνες συμβάσεις εργασίας.

Ωστόσο οι μισθοί των ωφελουμένων λόγω προσόντων ήταν αυξημένοι και για την κατηγορία ΠΕ ήταν έως 1.040 ευρώ, ενώ για την κατηγορία ΤΕ έως 990 ευρώ.

Η κυβέρνηση πάντως δηλώνει αποφασισμένη να μην παρατείνει τις συμβάσεις και να φέρει νέο πρόγραμμα την Άνοιξη, προφανώς συσχετίζοντας το με την ψηφιακή πλατφόρμα Rebrain Greece που στοχεύει στον επαναπατρισμό 500 Ελλήνων εργαζομένων του εξωτερικού υψηλού επιπέδου κατάρτισης με ελάχιστη αμοιβή τους τις 3.000 ευρώ, που έχει κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση και ως «βόλεμα των δικών μας παιδιών».

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου απέστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, με τον οποία τον καλούσαν να παρέμβει ώστε να υπάρξει νέα ανανέωση των συμβάσεων τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!