Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Διεθνής Συνασπισμός θέλει οι Κούρδοι να απελευθερώσουν τη Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος
[Tribune]: Ο Διεθνής Συνασπισμός θέλει οι Κούρδοι να απελευθερώσουν τη Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος

[Tribune]: Ο Διεθνής Συνασπισμός θέλει οι Κούρδοι να απελευθερώσουν τη Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος

Ο Βρετανός υποστράτηγος Ρούπερτ Τζόουνς, υποδιοικητής του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), δήλωσε ότι το πιθανότερο είναι οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να πάρουν τη Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος και όχι τα τουρκικά στρατεύματα που πολιορκούν την πόλη Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία.

«Η δύναμη που δείχνει πιθανότερο ικανή να πραγματοποιήσει την απελευθέρωση της Ράκα παραμένουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Είμαστε πεπεισμένοι για τις SDF; Απολύτως. Έχουμε δει το μαχητικό τους πνεύμα, έχουμε δει για το τι είναι ικανοί να κάνουν. Ανακατέλαβαν τη Μανμπίτζ, μια ιδιαίτερα σκληρή μάχη, και επικράτησαν έχοντας απέναντί τους έναν σκληρό αντίπαλο», δήλωσε ο Τζόουνς.

«Πάντα λέγαμε ότι θα συζητήσουμε με τους εταίρους μας υπό το πρίσμα ποιος είναι ο καταλληλότερος να πραγματοποιήσει την απελευθέρωση της Ράκα. Θα το κάνουμε αυτό, θα έχουμε αυτές τις συζητήσεις», πρόσθεσε.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι μετά την Αλ Μπαμπ (εάν καταφέρουν και την καταλάβουν οι Τούρκοι), οι υπό τουρκική ηγεσία επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη θα στραφεί ενάντια στην κουρδοκρατούμενη Μανμπίτζ και στη Ράκα.

Μια τέτοια βεβαίως εξέλιξη θα φέρει την Τουρκία αντιμέτωπη με τις υποστηριζόμενες από τη Δύση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!