Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Διεθνής Συνασπισμός κατηγορεί τη Ρωσία ότι βομβάρδισε Κούρδους αντάρτες στη Συρία
[Tribune]: Ο Διεθνής Συνασπισμός κατηγορεί τη Ρωσία ότι βομβάρδισε Κούρδους αντάρτες στη Συρία

[Tribune]: Ο Διεθνής Συνασπισμός κατηγορεί τη Ρωσία ότι βομβάρδισε Κούρδους αντάρτες στη Συρία

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κατηγόρησε το Σάββατο τη ρωσική πολεμική αεροπορία ότι τραυμάτισε σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσε στη Συρία μαχητές των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), κάτι που η Μόσχα διέψευσε νωρίτερα σήμερα .

«Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν έναν στόχο στο δυτικό τμήμα του Ευφράτη στη Συρία κοντά στην Ντέιρ Αλ Ζουρ, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν συμμαχικές δυνάμεις του Συνασπισμού» επισήμανε ο Διεθνής Συνασπισμός σε ένα δελτίο Τύπου.

«Τα ρωσικά πυρά έπληξαν μια τοποθεσία όπου οι Ρώσοι γνώριζαν ότι βρίσκονται μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και σύμβουλοι του Συνασπισμού. Πολλοί μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων τραυματίστηκαν και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες μετά την επιδρομή».

Ο Συνασπισμός διευκρινίζει επιπλέον ότι κανείς από τους στρατιωτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες δεν τραυματίστηκε.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε μια περιττή κλιμάκωση μεταξύ των δυνάμεων που μάχονται τον κοινό μας εχθρό», την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, συμπληρώνεται στο δελτίο Τύπου.

Αρχικά, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις γνωστοποίησαν ότι στοχοθετήθηκαν από ρωσικά μαχητικά, κοντά στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαφορετικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος των κυβερνητικών δυνάμεων και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ενός συνασπισμού Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων μαχητών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!