Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Διχασμένη σε Βορρά και Νότο – Ανατολή και Δύση η ΕΕ – Πώς το εξήγησε ο Τουσκ
[Tribune]: Διχασμένη σε Βορρά και Νότο – Ανατολή και Δύση η ΕΕ – Πώς το εξήγησε ο Τουσκ

[Tribune]: Διχασμένη σε Βορρά και Νότο – Ανατολή και Δύση η ΕΕ – Πώς το εξήγησε ο Τουσκ

Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες για την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, συνήθως η τομή είναι Βορράς – Νότος, σε ό,τι όμως αφορά το μεταναστευτικό – προσφυγικό, είναι Δύση – Ανατολή, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αυτές οι διαιρέσεις συνοδεύονται με συναισθήματα τα οποία κάνουν δύσκολο να βρίσκουμε μια κοινή γλώσσα και λογικά επιχειρήματα σε αυτές τις συζητήσεις.

»Γι’ αυτό πρέπει να εργαστούμε για την ενότητά μας ακόμη πιο εντατικά και αποτελεσματικά σε σχέση με παλαιότερα», σημείωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν οι 28 αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των χωρών της Ε.Ε.

Ο κ. Τουσκ ανέφερε ότι στη Σύνοδο θα εκκινηθεί η διαδικασία της στενότερης ευρωπαϊκής ενοποίησης στον τομέα της Άμυνας, γνωστή ως PESCO, ενώ την Παρασκευή θα λήξει και τυπικά ο α’ γύρος των συνομιλιών με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit.

«Το πραγματικό τεστ για την ενότητά μας θα είναι η β΄φάση των συνομιλιών», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν για τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε., μετά την αποχώρηση του πρώτου από την ένωση των 28 χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!