Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Διαβάστε πώς θα γίνουν οι 120 δόσεις για χρέη στην Εφορία, στα Ταμεία και στους Δήμους
[Tribune]: Διαβάστε πώς θα γίνουν οι 120 δόσεις για χρέη στην Εφορία, στα Ταμεία και στους Δήμους

[Tribune]: Διαβάστε πώς θα γίνουν οι 120 δόσεις για χρέη στην Εφορία, στα Ταμεία και στους Δήμους

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Το κύριο θέμα της συνέντευξης ήταν το νομοσχέδιο που αφορά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.

Ωστόσο, την ίδια ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταφέρει στη Βουλή το πεδίο σύγκρουσης της ΝΔ με την κυβέρνηση, καθώς θα καταθέσει τόσο την προαναγγελθείσα πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, όσο και την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου που έχει επίσης προαναγγείλει.

Ο κ. Τσακαλώτος στο ξεκίνημα της ομιλίας του χαρακτήρισε «λάθος» την πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «γιατί τη στιγμή που ο λαός θέλει να ακούσει τα θετικά μέτρα, θα σταματήσει αυτή η συζήτηση για μια αντιπαράθεση εφ όλης της ύλης.

»Θα προτιμούσαμε να συζητήσουμε τις 120 δόσεις, να τελειώσει αυτό το νομοσχέδιο, να συζητήσουμε τα άλλα μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος το νομοσχέδιο έχει ως βασική λογική την αντιμετώπιση τριών κατηγοριών πολιτών.

«Μία που ζορίζεται και θέλει να πληρώσει αλλά
δεν μπορεί. Μία που έχει ματώσει και πληρώνει με συνέπεια και πρέπει να τους δείξουμε σεβασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!