Κυριακή, 19 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Με διασπάσεις απειλούνται τα δύο μεγαλύτερα βρετανικά κόμματα λόγω Brexit
[Tribune]: Με διασπάσεις απειλούνται τα δύο μεγαλύτερα βρετανικά κόμματα λόγω Brexit

[Tribune]: Με διασπάσεις απειλούνται τα δύο μεγαλύτερα βρετανικά κόμματα λόγω Brexit

Με διάσπαση απειλούνται τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της Βρετανίας πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει η Deutsche Welle σε δημοσίευμά της, επικαλούμενη σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Observer.

Σε απάντηση των 170 συντηρητικών βουλευτών που ζητούν σεβασμό στο δημοψήφισμα του 2016, η Τερέζα Μέι δηλώνει δημοσίως πως η μη-συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα, όχι την αποχώρηση αλλά την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί, με βεβαιότητα, να προβλέψει τις κινήσεις της πρωθυπουργού τις ημέρες που απομένουν μέχρι την Σύνοδο Κορυφής.

Υπό την απειλή της μεγάλης χρονικής παράτασης, της πιθανής συμμετοχής της Βρετανίας στις ευρωεκλογές του Μαΐου και της ανάληψης των διαπραγματεύσεων του Brexit από τους βουλευτές, πολλοί Τόρις φοβούνται τη διαρροή ψήφων προς το νέο κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, τον μόνιμο, όπως αποδεικνύεται, εφιάλτη των συντηρητικών βουλευτών.

Απειλούν να ξεκινήσουν διαδικασία αντικατάστασης της πρωθυπουργού, κάτι που, με βάση το καταστατικό του κόμματος, δεν μπορεί να γίνει πριν από το τέλος Δεκεμβρίου, ένα χρόνο πριν την τελευταία πρόταση μομφής εναντίον της.

Από πλευράς αντιπολίτευσης, ο Τζέρεμι Κόρμπιν δέχεται ισχυρές πιέσεις να θέσει θέμα νέου δημοψηφίσματος στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Αντιθέτως, με επιστολή τους 25 βουλευτές των Εργατικών που εκλέγονται σε περιοχές της Κεντρικής Αγγλίας, στις οποίες υπερίσχυσε το Βrexit, προειδοποιούν πως ένα νέο δημοψήφισμα θα σημάνει απώλεια πολλών εδρών για το κόμμα της αντιπολίτευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!