Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Διαψεύδει ο Κόντε αύξηση του ΦΠΑ στην Ιταλία
[Tribune]: Διαψεύδει ο Κόντε αύξηση του ΦΠΑ στην Ιταλία

[Tribune]: Διαψεύδει ο Κόντε αύξηση του ΦΠΑ στην Ιταλία

Kατηγορηματικά διαψεύδει η ιταλική κυβέρνηση δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία εξετάζεται η αύξηση του ΦΠΑ, ώστε να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για τις ανάγκες του επόμενου κρατικού προϋπολογισμού.

«Ο στόχος είναι η βαθμιαία εφαρμογή των δεσμεύσεων που περιέχονται στο κυβερνητικό συμβόλαιο διατηρώντας, παράλληλα, την δημοσιονομική ισορροπία», τόνισε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών, Τζοβάνι Τρία.

Τόσο ο Τρία, όσο και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, υπογράμμισαν, δε, ότι δεν ελήφθη ποτέ υπόψη το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο φόρος προστιθέμενης αξίας, κάτι που συνεπιφέρει επιβάρυνση για τους πολίτες.

Ο Κόντε δήλωσε, επίσης, ότι στην φάση αυτή ο νέος κρατικός προϋπολογισμός είναι υπό κατάρτιση και, κατά συνέπεια, δεν έχει νόημα να γίνεται αναφορά σε τυχόν αύξηση και σε συγκεκριμένα ποσοστά της σχέσης ελλείμματος – ΑΕΠ.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο, μιλώντας σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό χαρακτήρισε «ψευδή είδηση» τη μελλοντική αύξηση του ΦΠΑ, διότι, όπως είπε, «η κυβέρνηση αυτή δεν παίζει, και δεν θα επιτρέψει να βγουν, τα χρήματα, από το παράθυρο για να ξαναμπούν, αμέσως μετά, από την πόρτα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!