Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Deutsche Welle: Eπιχειρηματικοί κολοσσοί λένε «όχι» σε σκληρό Brexit
[Tribune]: Deutsche Welle: Eπιχειρηματικοί κολοσσοί λένε «όχι» σε σκληρό Brexit

[Tribune]: Deutsche Welle: Eπιχειρηματικοί κολοσσοί λένε «όχι» σε σκληρό Brexit

Εννέα μήνες πριν από την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, επιχειρηματικοί κολοσσοί αντιτίθενται σθεναρά στη σκληρή γραμμή των κυβερνώντων στο Λονδίνο, πιέζοντάς τους να αλλάξουν τροχιά.

Επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η Airbus, η Siemens, η BMW και η ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover, ενισχύουν το μέτωπο των βιομηχανικών επιχειρήσεων που αποφάσισαν στο μεταξύ να πάρουν σαφή θέση στο ζήτημα του Brexit σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle

Οι εταιρείες αυτές ζητούν απερίφραστα από τη βρετανική κυβέρνηση να αποκλίνει από τη γραμμή του λεγόμενου σκληρού Brexit. Κατά κύριο λόγο όμως ζητούν επιτέλους να διασαφηνιστεί η μελλοντική σχέση μεταξύ Μ. Βρετανίας και ΕΕ.

Η βρετανική κυβέρνηση συνέρχεται την Παρασκευή σε ειδική συνεδρίαση προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τη μετά Brexit περίοδο. Ωστόσο, βαθιές διαφωνίες χωρίζουν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ορισμένοι ζητούν σαφή ρήξη με τις Βρυξέλλες, άλλοι επιθυμούν να μείνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην ΕΕ και στα θεσμικά της όργανα.

Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει μεν ότι υπάρχει μια μέση οδός, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο ποια μπορεί να είναι αυτή. Ο χρόνος πιέζει, δεδομένου ότι η Μ. Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019 –με ή δίχως συμφωνία για τη μετά Brexit εποχή.

Η γενικευμένη αβεβαιότητα για το είδος και τους όρους του Brexit είναι δηλητήριο για την οικονομία. Στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας για παράδειγμα είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι επενδύσεις σχεδόν κατά 50% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, όπως δείχνουν στοιχεία του Συνδέσμου Βρετανών Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!