Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο Δένδιας «έσβησε» τον Ερντογάν – Η Αλγερία συμφωνεί με την Ελλάδα για τη Λιβύη
[Tribune]: Ο Δένδιας «έσβησε» τον Ερντογάν – Η Αλγερία συμφωνεί με την Ελλάδα για τη Λιβύη

[Tribune]: Ο Δένδιας «έσβησε» τον Ερντογάν – Η Αλγερία συμφωνεί με την Ελλάδα για τη Λιβύη

Ηχηρό ράπισμα στον «πατερούλη» Ερντογάν κατάφερε ο Νίκος Δένδιας από την Αλγερία. Η κυβέρνηση της χώρας συμφωνεί ότι τα μνημόνια που υπέγραψαν Άγκυρα και Τρίπολη στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου είναι ανυπόστατα. Εξίσου σημαντικό, η Αλγερία είναι κατά κάθε ξένης στρατιωτικής παρέμβασης στη Λιβύη. Άρα, με εξαιρετική σαφήνεια και πολύ ειλικρινά, η Αλγερία βρίσκεται στην ίδια πλευρά με την Ελλάδα και απέναντι στην Τουρκία.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή εξέλιξη, ιδίως εάν λάβουμε υπόψη μας ότι πολύ πρόσφατα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε όχι μόνο να πάρει την Αλγερία με το μέρος του αλλά και να την εμφανίσει ως μέρος του νεο-οθωμανικού του κόσμου.

Στις αρχές Ιανουαρίου δύο τουρκικές φρεγάτες κατέπλευσαν στο Αλγέρι για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς προς τιμήν του Οθωμανού (εξισλαμισμένου Έλληνα) κατακτητή της Αλγερίας και μετέπειτα κυβερνήτη της Ορούτς Ρέις, αδελφού του διαβόητου πειρατή και Οθωμανού ναυάρχου Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα.

Ο Χαϊρεντίν Μπαμπαρόσα και ο αδελφός του Ορούτς Ρέις γεννήθηκαν στον Παλαιόκηπο Γέρας στη Λέσβο.

Ο πατέρας τους λέγεται ότι ήταν είτε εξισλαμισμένος Αλβανός σπαχής ονόματι Γιακούπ, είτε εξισλαμισμένος Έλληνας από τα Γιαννιτσά που υπηρετούσε στον οθωμανικό στρατό.

Για τη μητέρα τους όλοι οι ιστορικοί συμφωνούν ότι ήταν Ελληνίδα χριστιανή από τη Λέσβο, ονόματι Κατερίνα.

Ο Τούρκος πρόεδρος επίσης υπολόγιζε, για να επιτύχει το προγεφύρωμά του στην Αλγερία και στην υποστήριξη της οθωμανικής μειονότητας της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!